Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 29 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

4 x op deze onverwachte plekken vind je extreem veel bacteriën

Nee, van een paar bacteriën ga je echt niet dood. Sterker nog, bacteriën zijn zo af en toe best goed voor je. Maar sommige plekken bevatten toch wel bizar veel van deze rakkers. En in dat geval geldt: beter voorkomen dan genezen, toch?

Sausflessen in restaurants

In sommige restaurants kun je zelf mayo, ketchup, olijfolie en in veel gevallen peper en zout toevoegen. Die staan dan gewoon op de tafel. Deze worden tussen de diners in niet schoongemaakt – vaak worden ze zelfs helemaal vergeten met de dagelijkse schoonmaak. Mensen die de fles tussen het eten door gebruiken, wassen echt niet even hun handen. Daardoor komen er etensresten op de flessen. Wijze les: altijd handig om een desinfecterend doekje mee te nemen als je uit eten gaat.

LEES OOK: Dit is voor iedereen die toiletpapier op de wc-bril legt: Doe het niet!

Tandenborstelhouder

Dacht je dat het toilet het smerigste plekje in de badkamer was? Nee dus. De plek met de meeste bacteriën is het bakje waar jij je tandenborstel in zet. Je houdt je tandenborstel het schoonste door deze voor én na gebruik goed om te spoelen. En doe de tandenborstelhouder af en toe in de vaatwasmachine.

[source id=”attachment_121192″ align=”none”][/source]

Vloer

In veel huishoudens is het een regel om je schoenen uit te doen zodra je binnen komt. Op die manier houd je veel bacteriën bij de voordeur. Ga maar eens na waar jij gedurende de dag allemaal in staat met de onderkant van je schoenen. Dat wil je echt niet weten. Kinderen kunnen zich prima vermaken als ze op de vloer zitten, en dan wil jij niet dat ze al die bacteriën van buiten in hun mond krijgen.

Zeepdispenser

Meerdere keren per dag je handen met zeep wassen is natuurlijk prima. Maar elke keer raak je met je vieze handen de zeepdispenser aan om er een beetje zeep uit te krijgen. En die zeepdispenser, die maakt zichzelf niet schoon. Zorg er daarom altijd voor dat je de zeepdispenser zelf ook zo af en toe even reinigt.

Soms kunnen bacteriën ook echt goed (en leuk!) voor je kind zijn: 6 redenen waarom je kind (en jij) meer in modder zouden moeten spelen

Bron: Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 x op deze onverwachte plekken vind je extreem veel bacteriën
Sluiten