Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 10 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

4x Dit zijn de kerstboomtrends van 2020

Het heerlijk avondje is geweest, dus het wordt tijd voor het volgende feest; Kerst! Maar wat zijn de trends voor in de kerstboom dit jaar?

Dit jaar lijkt het een beetje extra nodig om een fijne sfeer in huis te creëren. We hebben een moeilijke tijd achter de rug en zitten dagenlang thuis. Hoog tijd dus om dat huis eens gezellig aan te kleden met een mooie kerstboom.

4x trends voor in de kerstboom

Oké, grote kans dat jij je kerstboom al in huis hebt, want dit jaar gingen men massaal voor een boom vóór Sinterklaas. Maar, heb jij voor de kids toch even gewacht en heb je nu geen flauw idee hoe je hem dit jaar wilt versieren? Dan hebben wij een handig lijstje trends voor in de kerstboom voor je gemaakt.

Bonus tip voor in de boom; vind jij het lastig om die lange sliert met kerstlampjes gelijk te verdelen over de boom? Neem dan eens een paar stappen naar achteren en knijp met je ogen. Zo zie je of alles goed verdeeld is.

1. Color blocking

Color blocking in mode en interieur is al een tijdje hotter dan hot. Maar het kan dus ook gewoon in de kerstboom. Haal slingers en ballen in een stuk of drie contrasterende kleuren en verdeel ze in ‘vlakken’ over de boom. Het idee is dat je kleursecties in de boom creëert met een harde overgang.

Dus niet van geel, naar oranje naar rood. Maar van groen, naar roze, naar blauw bijvoorbeeld.

Op zoek naar mooie ballen in knalkleuren? De Bijenkorf heeft een mooi assortiment.

2. It’s getting cosy

Dat waar we nu zoveel behoefte aan hebben; knusheid. De trend dit jaar in kerstbomenland lijkt te gaan om warme, knusse kleuren, die ons het gevoel geven of we midden in een houten huisje in de winterse bossen verkeren. Bruin, goud en beige, houten dieren en ornamenten en items uit de natuur, zoals dennenappels en paddenstoeltjes. Lekker de haard ernaast aan en een groot glas rode wijn… niks meer aan doen!

Deze set plastic ballen van HEMA past perfect in dit thema. En dat is dan ook meteen weer lekker child proof.

3. Droogbloemen in de kerstboom

We hebben het afgelopen jaar allen ons huis gevuld met mooie droogbloemen. Maar wist je ook dat je deze in de kerstboom kunt hangen? Zo lijkt het net alsof je boom in bloei staat en kun je eventuele kale plekken een beetje verbloemen ( ;p )

Pluk bijvoorbeeld dit boeket uit elkaar en geef ze een mooie plek in de boom.

4. Letters

De kerstboom straalt natuurlijk iets uit, maar je kunt het ook nóg iets persoonlijker maken. Hang bijvoorbeeld de letters van de namen uit jullie gezin in de boom. Of natuurlijk die van alle mensen die die dit jaar niet bij jullie kunnen zijn met kerst. Of maak er een mooie boodschap van, waar jullie elke dag wat extra liefde uit kunnen halen.

Geen idee waar je die letters zou moeten halen? HEMA heeft deze leuke met belletjes.

Meer kerstsferen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4x Dit zijn de kerstboomtrends van 2020
Sluiten