Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten december 7, 2014

5 basistips waarmee je NU kunt starten met een gezond(er) eetpatroon

Voor iedereen die wil starten met een gezonder eetpatroon, zetten we even wat nuttige basistips op een rij. Zo kun jij ook beginnen. Morgen!

1. Start met het scannen van etiketten. Hier lees je hoe je dat snel en gemakkelijk kunt doen en waar je op kunt letten. Bepaal wat voor jou het belangrijkste is om op te letten: is dat minder suiker of zout? Het vermijden van onnatuurlijke zoetstoffen of smaakversterkers? En start daarmee.
2. Het valt of staat met een goede voorbereiding. Vullen dus die voorraadkast en vriezer. Dit lijstje helpt je een aardig eind op weg.
3. Niet te rigide & rigoureus. Start niet te rigide en rigoureus, de kans dat je een volledig nieuw eetpatroon niet volhoudt is groot. Je hoeft niet meteen 100% suikervrij of compleet vegan. Beter is stap voor stap meer gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld iedere dag of week één.

4. Pick your poison en neem het allerbeste alternatief. Kun jij écht niet zonder je koffietje? Een stuk chocolade na het eten of een glas wijn? Maak je keuze, waar kun je echt niet zonder en blijf daar dan gewoon van genieten. Misschien iets minder: niet zes maar twee lattes per dag, pure- in plaats van melkchocolade of alleen wijn in het weekend. Ga voor hele goede kwaliteit! Hier lees je nog wat meer over dit onderwerp.
5. Sta eens stil bij hoe je je voelt. Voor een gezond eetpatroon is het niet alleen belangrijk dat je weet wat je eet, maar ook waarom je eet. Soms eet je om hele andere redenen dan puur het voeden van je lichaam. En iedereen reageert anders op verschillende producten. Zo wordt de één bijvoorbeeld moe na het eten van zuivel terwijl de ander zich daar prima bij voelt. Krijgt de één energie van havermout als ontbijt terwijl de ander veel beter vaart bij alleen fruit. Noteer een week lang hoe je je voelt net voor en net na het eten van bepaalde producten. Zo kun je steeds beter aanvoelen wat bij jou past en wordt het samenstellen van jouw gezonde eetpatroon makkelijker.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. Meer info: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl

Reageer op artikel:
5 basistips waarmee je NU kunt starten met een gezond(er) eetpatroon
Sluiten