Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 1 juli 2015

5 beautymaatregelen voor een bloedhete zomer

Het kwik tikt deze week met gemak de dertig graden aan. En dat vraagt niet alleen om luchtige kleding, maar ook om een nieuwe beautyroutine. Immers, niks zo irritant als om ‘s ochtends fris de deur uit te lopen en halverwege de dag op te merken dat je make-up inmiddels op je kin hangt of rare vlekken vertoont. Het zweten houden we helaas niet tegen, maar we kunnen wel enige beautymaatregelen treffen met deze vijf simpele stappen.

Natuurlijk dragen we met mooi weer liever geen of nauwelijks make-up, de zomer is juist de periode waarin we onze dagelijkse make-up routine vol vertrouwen aan de wilgen hangen. Maar mocht je een bruiloft in het verschiet hebben of echt niet zonder make-up de deur uit willen, zorg dan dat je goed voorbereid bent.

1. Begin met een primer

Zie het als de grondverf voordat je de muur een kleurtje geeft. Het is de basis van je look, zeker wanneer het kwik tropische temperaturen bereikt. Wat doet een primer? Het vormt een barriere tussen je huid en de make-up, waardoor je huid wordt beschermt tegen eventuele schadelijke invloeden van de make-up en het zorgt ervoor dat al je make-up op z’n plek blijft zitten gedurende de dag. Écht heftige zweetpartijen niet meegerekend, want daar is geen enkel product tegen opgewassen. Tip: kies voor een primer met SPF-bescherming erin.

2. Kies voor waterproof

De zomer staat synoniem voor véél zweten, véél waterpret en wellicht een paar vloeiende tranen (veel trouwerijen!). Dus waterproof mascara is in deze tijd van het jaar een vereiste om wasbeerogen te voorkomen.

Vijf briljante mascaratrucs voor een uitgeslapen blik >

3. Hou het minimaal

De komende weken vragen om zo min mogelijk make-up en simpele oplossingen. Het mag allemaal lichter en zachter. Slechts een lichte glow en een lik mascara volstaan prima. Kies dus voor een lichtdekkende foundation het liefst op basis van siliconen en met SPF(!) die je gezicht op een natuurlijke manier egaal maakt en onzuiverheden verbergt, zonder de boel dicht te plamuren. Je kunt eventueel in de koelere avonduren een zwaardere foundation gebruiken. Heb je van jezelf al last van een droge huid? De zon en warmte drogen nog meer uit, kies in dat geval voor een tinted moisturizer met SPF.

4. Vervang poeders voor crèmeachtige producten

Poedervormige make-up producten worden met zomerse hitte al snel plakkerig en vlekkerig. Een crèmeachtig product blijft daarentegen beter zitten en is makkelijker opnieuw aan te brengen. Dit geldt zowel voor je concealer, foundation als blush. De truc is om bijvoorbeeld eerst vloeibare of crèmeachtige blush aan te brengen en het vervolgens lichtjes af te poederen. Wil je het helemaal slim aanpakken? Gebruik een ‘blush’ die je zowel op je lippen als wangen kunt aanbrengen.

5. Zo gebruik je bronzer

Onze nachtmerrie? Een Geordie Shore zonnebankkleurtje. Onze wens? De huidskleur van Gisele Bundchen (hoezo hogen eisen). Je kunt met weinig make-up en zonder heftige bronzers nog steeds een zachte en zonnige gloed op je gezicht toveren. Hoe? Vermijd met deze zomerhitte poederachtige bronzers (zie punt 4) en kies daarvoor in de plaats een waterproof foundation die twee of drie tinten donkerder is dan je eigen huidskleur en meng deze eventueel met je eigen foundation. Zorg wel dat-ie lichtdekkend is en een zachte textuur heeft, alsof je een vloeibare bronzer gebruikt. Wil je het -voor je eigen gevoel- nog even afpoederen, doe dit dan met een fluffy kwast over je T-zone en wees wederom spaarzaam.

Zo fix je eerste graad beautyproblemen op zomerfestivals (zweten en viezigheid!)>

Reageer op artikel:
5 beautymaatregelen voor een bloedhete zomer
Sluiten