Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Lifestyle 11 februari 2014

5 boeken om te lezen voordat de film uitkomt

Doe wat research en je zult je verbazen: vrijwel ieder bioscoophit is tegenwoordig een boekverfilming. Toch liever eerst het boek lezen? Begin vandaag dan nog in deze boeken, voordat ze in de bioscoop draaien.

The Monuments Men (13 februari)

Even flink doorlezen, maar dan kan het wel! De film The Monuments Men is gebaseerd op het non-fictie boek The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History van Robert M. Edsel. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over de grootste kunstroof uit de geschiedenis. De film is geregisseerd door George Clooney met in de hoofdrollen George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville en John Goodman. Met zo’n sterrencast kan het eigenlijk niet fout gaan bij de verfilming!

12 years a slave (20 februari)

De film is gebaseerd op het autobiografische Twelve Years a Slave uit 1853. Solomon is een vrij man en woont met zijn gezin in New York (in 1841). Als zijn gezin de stad uit is wordt hij die dag door twee mannen ontvoerd, naar het zuiden gebracht en daar verkocht als slaaf. Solomon beweert een vrij man te zijn, maar niemand gelooft hem.

The Book Thief (27 maart)

The Book Thief (De boekendief van Markus Zusak) is verfilmd door de makers van Life of Pi. Het verhaal gaat over een Duits meisje dat te midden van de Tweede Wereldoorlog een verzameling boeken bij elkaar steelt, om zo de oorlog te overleven. Het boek won talloze prijzen en stond 230 (!) weken lang op de bestsellerlijst van de New York Times.

The Invisible Woman (27 maart)

Liefhebbers van een romantisch boek opgelet! Het drama vertelt het gepassioneerde liefdesverhaal van schrijver Charles Dickens die op 45-jarige leeftijd (en al twintig jaar getrouwd) verliefd wordt op de 17-jarige actrice Nelly Ternan (gespeeld door Felicity Jones). Het scenario van de film The Invisible Woman werd geschreven door Abi Morgan, hij baseerde zijn werk op het gelijknamige boek van Claire Tomalin.

Divergent (27 maart)

Verknocht aan boeken zoals De Hongerspelen? Dan vind je dit vast ook leuk. Het verhaal Divergent (van de schrijfster Veronica Roth) speelt zich af in de toekomst waar de maatschappij is verdeelt in vijf groepen. Tot welke groep je behoort, dat bepaald je karakter: intelligent, dapper, eerlijk, vredig of onbaatzuchtig. De 16-jarige Beatrice Prior vindt het systeem niets en besluit zich aan te sluiten bij de rebellen.

Reageer op artikel:
5 boeken om te lezen voordat de film uitkomt
Sluiten