Redactie
Redactie Kids 23 mei 2016

5 dingen die ik niet van mijn moeder overneem

Dat het makkelijker is een opsomming te maken van alle dingen die ik wél van haar overneem, staat vast. Maar toch, als ik eerlijk ben, zijn er een paar dingen die ik in de opvoeding van mijn eigen kind anders doe dan mijn moeder (bouwjaar 1952) ooit deed. Danwel vanuit een bewuste keuze, danwel vanuit pure onkunde.

Pin me er niet op vast, want mogelijk realiseer ik me over een paar jaar dat ik het stiekem net zo doe als zij deed (doet). Maar toch was ik voornemens de volgende eigenschappen die mijn moeder karaktiseren, te laten voor wat ze zijn.

[STAP stap=”1″]

Haar bewaardrift

Geen grappen: mijn moeder heeft nog altijd al mijn schriftjes en rapporten van groep 3 tot en met 8. Per jaar gecategoriseerd in een ordner. Ze staan al jaren te verstoffen op zolder.

Hoewel er mensen zijn die daar anders over denken, want schijnbaar krijg je er spijt van als je deze dingen van je kinderen niet bewaart.

[STAP stap=”2″]

Haar (over)bezorgdheid

Herinner me hier over een paar jaar nog een keer aan, asjeblieft.

[STAP stap=”3″]

Haar uitgebreide kookkunsten

Waar ik met klem ‘helaas’ aan toevoeg. Nog even los van het feit dat ik haar culinaire talent helaas sowieso niet geërfd heb, heb ik er ook gewoon niet de tijd voor. Helaas, helaas, helaas.

[STAP stap=”4″]

Haar Hollandse ‘zuunigheid’

Sommige (veel?) van onze moeders zijn van de generatie die gerust langs drie verschillende supermarkten fietste als bij de één de komkommers in de aanbieding waren, en bij de andere de ontbijtkoek. Ben ik verwend of blasé dat ik dat niet doe? Misschien. Mijn moeder vindt in ieder geval van wel. Volgens mij zit het grootste verschil in het feit dat veel van onze moeders niet part- of full-time werkten, zoals veel moeders anno nu.

[STAP stap=”5″]

Haar organisatorische talent

Ook hier benadruk ik dat het woord ‘helaas’ (in hoofdletters) niet mag ontbreken. Ter illustratie: wij waren thuis met z’n drieën. Naast school zat daar een heel logistiek theater omheen met o.a. ballet, judo, handbal, zwemles, vriendinnetjes, vriendjes en bijbehorende verjaardagspartijtjes. Had ik al gezegd dat mijn moeder het alleen deed? En dat mijn vader geen rijbewijs had? Dus dat. Ik heb een vriend (mét rijbewijs), één kind dat nog niet aan sportclubjes of overvolle agenda’s doet, en af en toe zit ik al te puzzelen hoe het allemaal geregeld moet worden.

Had ik al gezegd dat de lijst met dingen die ik graag wél van haar overneem veel langer is? Misschien moet ik die hierna maar schrijven.

Heb jij ook dingen die je absoluut niet van je moeder overneemt? Reageer dan hier!

Trouwens, deze dingen zeg ik sowieso niet meer (tegen andere moeders) sinds ik zelf moeder ben…

Reageer op artikel:
5 dingen die ik niet van mijn moeder overneem
Sluiten