Redactie
Redactie Kids 7 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die je denkt als je naar huis gaat met je newborn

Jaahaa, uiteraard was ik heus dolblij met mijn versgeworpen welpje. Maar stiekem zat ik toch ook wel peentjes te zweten hoor, toen ik zomaar ineens zonder waarschuwing (nou ja, na een week want keizersnede) naar huis werd gestuurd met ons mini-aapje. Deze gedachtes schoten door mijn hoofd:

1. Eh, en nu?

Ik had werkelijk geen idee wat ik met onze dochter aanmoest als we eenmaal thuis waren. Moest ik haar in de box leggen? Op bed? En wanneer moest ik haar voeden? Waarom kwam er nou geen gebruiksaanwijzing uit de baarmoeder rollen? Dat leek mij nou reuze handig. Enfin, ik deed wat ik op dat moment het beste achtte. In de auto naar huis belde ik mijn alwetende zus, die meteen op de fiets sprong en inderdaad onze baby in de box legde. O ja.

LEES OOK: Dit worden de populairste babynamen van 2018

2. Moet je hier geen diploma voor hebben?

Zo gek, voor werkelijk ALLES moet je tegenwoordig een diploma of op z’n minst getuigschrift halen, maar een baby geven ze zo, huppakee, met je mee naar huis. Was dat wel verantwoord? Had ik niet een of andere cursus moeten volgen? Bestaan zulke cursussen eigenlijk? Een gat in de markt! Zal ik een bedrijfsplan gaan schrijven? Nou ja: veel vragen dus, en weinig antwoorden.

3. Mogen we haar nu houden?

Vooral die eerste dagen verwachtte ik continu een belletje van het ziekenhuis of het consultatiebureau: dat het toch echt niet de bedoeling was dat dit kleintje werkelijk voor het echie bij ons zou blijven. Nee man, tuurlijk niet, wat had je dan gedacht? Dat je zomaar zonder toezicht een zuigeling kunt verzorgen? *proest* Nou, dat telefoontje kwam natuurlijk nooit.

4. Wat zou een nanny kosten?

Eerlijk gezegd vraag ik me dat nog steeds weleens af. Lijkt me soms heerlijk, hulp in huis, maar dat terzijde. In de kraamtijd fantaseerde ik er dagelijks over, een nanny die dan uiteraard de nachtdiensten voor haar rekening zou nemen. Mijn dank zou oneindig zijn geweest.

5. Is het normaal dat ze zo veel slaapt?

Heel gek: had ik ons dochtertje gevoed en verschoond, viel ze weer in slaap. In de box, op het voedingskussen, in mijn armen, echt overal. Dat vond ik zo maf. Moest ze niet kraaien en naar mijn haren of neus grijpen? Dat kwam dus allemaal later. Onthoud: newborns slapen heul veul. Geniet ervan zolang het duurt, lieve kraamvrouwen.

LEES OOK: Het is officieel: zeg deze dingen nooit tegen een kersverse moeder

Dit artikel verscheen eerder op Famme.

Wat dacht jij toen je voor het eerst met je baby naar huis ging? Deel het op het Mamaforum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 dingen die je denkt als je naar huis gaat met je newborn
Sluiten