Anne Broekman
Anne Broekman Mind 28 okt 2016

5 dingen die je denkt als je naar huis gaat met je newborn

Jaahaa, uiteraard was ik heus dolblij met mijn versgeworpen welpje. Maar stiekem zat ik toch ook wel peentjes te zweten hoor, toen ik zomaar ineens zonder waarschuwing (nou ja, na een week want keizersnede) naar huis werd gestuurd met ons mini-aapje. Deze gedachtes schoten door mijn hoofd:

[STAP stap=”1″]

Eh, en nu?

Ik had werkelijk geen idee wat ik met onze dochter aanmoest als we eenmaal thuis waren. Moest ik haar in de box leggen? Op bed? En wanneer moest ik haar voeden? Waarom kwam er nou geen gebruiksaanwijzing uit de baarmoeder rollen? Dat leek mij nou reuze handig. Enfin, ik deed wat ik op dat moment het beste achtte. In de auto naar huis belde ik mijn alwetende zus, die meteen op de fiets sprong en inderdaad onze baby in de box legde. O ja.

LEES OOK: 20 bijster bijzondere meisjesnamen voor je baby

[STAP stap=”2″]

Moet je hier geen diploma voor hebben?

Zo gek, voor werkelijk ALLES moet je tegenwoordig een diploma of op z’n minst getuigschrift halen, maar een baby geven ze zo, huppakee, met je mee naar huis. Was dat wel verantwoord? Had ik niet een of andere cursus moeten volgen? Bestaan zulke cursussen eigenlijk? Een gat in de markt! Zal ik een bedrijfsplan gaan schrijven? Nou ja: veel vragen dus, en weinig antwoorden.

[STAP stap=”3″]

Mogen we haar nu houden?

Vooral die eerste dagen verwachtte ik continu een belletje van het ziekenhuis of het consultatiebureau: dat het toch echt niet de bedoeling was dat dit kleintje werkelijk voor het echie bij ons zou blijven. Nee man, tuurlijk niet, wat had je dan gedacht? Dat je zomaar zonder toezicht een zuigeling kunt verzorgen? *proest* Nou, dat telefoontje kwam natuurlijk nooit.

[STAP stap=”4″]

Wat zou een nanny kosten?

Eerlijk gezegd vraag ik me dat nog steeds weleens af. Lijkt me soms heerlijk, hulp in huis, maar dat terzijde. In de kraamtijd fantaseerde ik er dagelijks over, een nanny die dan uiteraard de nachtdiensten voor haar rekening zou nemen. Mijn dank zou oneindig zijn geweest.

[STAP stap=”5″]

Is het normaal dat ze zo veel slaapt?

Heel gek: had ik ons dochtertje gevoed en verschoond, viel ze weer in slaap. In de box, op het voedingskussen, in mijn armen, echt overal. Dat vond ik zo maf. Moest ze niet kraaien en naar mijn haren of neus grijpen? Dat kwam dus allemaal later. Onthoud: newborns slapen heul veul. Geniet ervan zolang het duurt, lieve kraamvrouwen.

LEES OOK: 13x wat je beter niet tegen een kersverse moeder zegt

Let The Kids

Reageer op artikel:
5 dingen die je denkt als je naar huis gaat met je newborn
Sluiten