5 dingen om te doen voordat je kind naar de basisschool gaat

Oh, wat zul jij huilen als je kind voor het eerst naar groep 1 gaat! We’ve been there en we kunnen alleen maar toegeven: er gaat een hoop veranderen als je kind naar de ‘grote’ school gaat. Daarom: doe deze dingen nu, voordat je kind op de basisschool zit!

1. Plan een vakantie buiten de schoolvakanties

Oei, ooit eraan gedacht dat je straks, voor de komende dertien jaar in ieder geval, alleen op vakantie kunt wanneer school het zegt? Het wordt lastiger om zomaar op vakantie te gaan, tenzij het in de zomermaanden is of een andere schoolvakantie (en het dus chaos is).

NU is dus het beste moment om er nog even snel tussenuit te gaan als je de mogelijkheid hebt. Een pretpark wat in schoolvakanties écht te druk is of even naar het huis van je ouders in Zuid-Frankrijk… Doe het!

2. Regel afspraakjes met de kinderen van de kinderopvang

Grote kans dat jij de kinderen waar je kind mee speelde ook op hebt zien groeien, jaar na jaar. Het is lang niet altijd duidelijk of deze kinderen naar dezelfde school gaan. Laat ze dus nog een paar keer bij elkaar spelen, voordat de basisschool echt begint.

3. Ruim knutselwerkjes op en kijk wat je wilt bewaren

Want er komen héél erg veel tekeningen en plakwerken aan.

4. Oefen nog wat op ‘zelluf doen’

Kan hij zijn jas aantrekken zonder jou? Kan hij een rugtas dragen zonder dat jij in de buurt bent? Kan hij zijn broek naar beneden doen zonder kleuterjuf?

5. Doe rustig aan

Geniet! Neem afscheid van deze mooie tijd, een tijdperk voor wiskundehuiswerk en spellingtesten is aangebroken.

En geloof ons, zo erg als in dit filmpje zal het niet worden:

Reageer op artikel:
5 dingen om te doen voordat je kind naar de basisschool gaat
Sluiten