Inga Stoit
Inga Stoit Kinderen 6 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

5 leuke DIY knutselwerkjes voor de kinderen met kerst

Het is bijna tijd voor de meest gezellige tijd van het jaar: kerst! Het huis wordt weer rijkelijk versierd en wat is er leuker dan samen met de kinderen iets knutselen? Dit zijn 5 leuke DIY knutselwerkjes die zij geweldig zullen vinden:

Snoep-slee

De slee bestaat uit kerstlollies en snoepgoed. Je kunt de snoepjes ook inpakken om het een nog feestelijker geheel te maken. Maak het af met een leuk strikje en je hebt een heerlijk knus sleetje.

Theelicht kerstman

Deze simpele theelichtjes op batterij kan je opfleuren door er kerstmannetjes van te maken. Dit kun je makkelijk doen met behulp van een watervaste stift, strikjes en andere versier spulletjes. Het hoedje kan je bijvoorbeeld gewoon van papier maken.

Denneboom

Schilder een dennenappel groen en plaats deze op een goud geschilderde kurk. Je kan de boompjes nog versieren met glitters en sterretjes. Nog voor het knutselen zelf kunnen jullie de dennenappels oprapen in het bos.

Sneeuwman sok

Pak een oude sok en doe hier rijst in, zorg dat de onderkant een buikje vormt en de bovenkant zijn gezicht. Je kan er een elastiek tussen doen om het verschil duidelijk te maken. Hierna bekleed je de sneeuwman met knoopjes, een sjaal, een (neus)prikker en getekende oogjes.

Kerstman doppen

Bewaar de bierfelsdoppen van manlief want hier kunnen de kinderen namelijk schattige kerstmannetjes van maken. Lijm de dopjes op een lintje en geef hen een gezichtje met een watervaste stift. Het sjaaltje maak je simpelweg van een leuk gekleurd lintje.

Welke knutselwerkjes ga jij maken met de kids? Laat het ons weten op het Mamaforum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme