Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Body februari 8, 2015

5 Easy food swaps: Gezonde vervanger voor…

Als je je eetpatroon wilt veranderen kan het lastig zijn om een vervanging te vinden van sommige producten. We hebben daarom een lijstje voor je gemaakt van 5 slimme Food Swaps.

1. Plantaardige melk in plaats van koemelk

Amandelmelk, hazelnootmelk, rijstmelk: er zijn plenty opties als je liever geen melk drinkt. Deze plantaardige soorten melk bevatten stoffen die goed voor je lichaam zijn, zijn makkelijk verteerbaar én hartstikke lekker. Wel even goed kijken en kiezen! Sommige varianten zitten vol suiker.

2. Rauwe cacao in plaats van chocolade

Rauwe cacao is chocola in haar allerpuurste vorm. Het is zo min mogelijk bewerkt en bevat nog alle goede stoffen die van nature in de cacaoboon zitten. Er zijn inmiddels heel veel producten te koop (onder andere bij de natuurwinkel) gemaakt met rauwe cacao. Iets té puur voor jouw smaak? Ga dan in ieder geval voor gewone pure chocolade (70% cacao) in plaats van melk, wit of praliné.

3. Kokoswater in plaats van frisdrank

Kokoswater is lichtzoet van smaak maar heeft toch een laag suikergehalte. Dat, in combinatie met de hoge hoeveelheid mineralen en vitaminen (o.a. kalium wat weer invloed heeft op extra hydratatie), maakt dit drankje een heel goed alternatief voor frisdrank én sportdrank.

4. Volkorenpasta in plaats van witte pasta

Een beetje een open deur en je hebt het vast al eens voorbij horen komen, maar het blijft écht een smart swap. Zonder veel verschil in smaak maak je je maaltijd écht een stuk voedzamer als je volkorenpasta gebruikt in plaats van witte pasta. Probeer ook eens iets nieuws als kamutpasta of spaghetti van groenten.

5. Echt brood in plaats van supermarktbrood

Niets mis met brood, mits je kiest voor brood van goede kwaliteit en niet voor het bewerkte brood van de supermarkt. Ga naar de biowinkel of goede bakker voor (desem) volkoren, spelt-, haverbrood, óf maak het zelf. Dit havermout/notenbrood van Sarah Britton is onze absolute favoriet.

Ook erg gezond: soep! Oh zo simpel, maar wel erg lekker. In dit artikel legt Bluebelle uit hoe je in vijf stappen soep maakt.

Reageer op artikel:
5 Easy food swaps: Gezonde vervanger voor…
Sluiten