Anne Broekman
Anne Broekman Mind oktober 9, 2016

5 ergernissen in de categorie totaal niet belangrijk

Het leven is verrukkelijk, dat weten we allemaal. Maar toch zijn er praktisch iedere dag kleine ergernissen in mijn bestaan. Niet wereldschokkend, niet tranentrekkend, maar wel genoeg reden om zo af en toe hartgrondig te vloeken (om er later toch om te kunnen lachen. Meestal dan.)

[STAP stap=”1″]

Het nagellakfiasco

In opperste concentratie lak ik mijn nagels. Heel netjes, zonder te knoeien of uit te schieten, voor het perfecte resultaat. De kleur kies ik zorgvuldig uit, passend bij mijn outfit du moment. Topcoat erover en klaar. En dan gebeurt het. Ik laat iets vallen, stoot met mijn hand tegen een tafel/stoelleuning/glas of voorkom ternauwernood dat mijn dochtertje een flinke smakkerd maakt. Het gevolg is altijd hetzelfde: een deuk, bobbel of kras in mijn zo zorgvuldig gekleurde nagels. Grmpf.

via GIPHY

[STAP stap=”2″]

Het fopeffect

Dit heb ik al zo ontelbaar vaak meegemaakt, dat het mij eigenlijk niet meer zou moeten boeien. Maar toch voel ik de ergernis over mijn ruggengraat sidderen als het gebeurt. Situatieschets: dorstig loop ik naar de koelkast. Hoera, er is nog appelsap! En dan ook nog eens de troebele variant, mijn favoriet! Ik pak een glas, grijp naar het drinkpak en merk al meteen dat die wel heel licht aanvoelt. Verdacht licht. Tegen beter weten in hou ik het pak boven mijn glas, om er een paar laffe druppels uit te schudden. Godnondeju. Voor de laatste keer: DRINK HET DAN GEWOON HELEMAAL OP EN MAAK EEN ANDER NIET BLIJ MET EEN DODE MUS! Zo, dat moest eruit.

LEES OOK: 20 dingen waar je ons stiekem ie-de-re dag aan ergeren

[STAP stap=”3″]

Het laatste stuk chocolade

Soms kan ik me er de hele dag op verheugen: dat laatste stukje Tony Chocolonely. Melkchocolade met zeezout, mijn favoriet. Ik eet expres iets minder met het avondeten, want daarna ga ik lekker los. Ik trek de snoeplade open (ja, daar hebben wij een hele lade voor), zoek en graai verwoed naar de bekende oranje verpakking maar vind niets, nakkes, nada. Een grom richting woonkamer leert me dan dat een zekere verloofde mij voor is geweest. ‘O, had jij die dan gewild?’ Er zijn mensen voor minder uit elkaar gegaan.

[source id=”attachment_119909″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”4″]

Dat vervloekte voetbal

Ik kan me ook vreselijk verheugen op sommige tv-programma’s. Ik noem maar even een voorbeeldje: Vier Handen Op Eén Buik. Ik nestel me op de bank, het liefst met chocolade (nu hou ik er echt over op), zet de tv aan… En dan komt er niets! Of nou ja, de programmering is aangepast wegens de freaking Champions League (of zoiets, ik kan al die divisies en toernooien niet uit elkaar houden). Kleinzerig, I know, maar dat kan ik niet uitstaan. Hoe belangrijk kan een bal zijn?

[STAP stap=”5″]

Altijd na een schone luier

Het gaat als volgt: ik geef ons dochtertje een schone luier en kleed haar aan. We gaan naar beneden en rommelen wat aan. Na pakweg vijf tot tien minuten wordt haar hoofd ineens rood. Ze zucht, kreunt, zet nog eens extra kracht, laat een dikke scheet en poept haar kersverse luier tot aan de nok toe vol. Every freaking time.

via GIPHY

[STAP stap=”6″]

Net als ik naar bed ga

De hele avond ligt ons apie rustig te knorren in haar bedje. Geen kind aan. Dus ik kijk lekker tv (geen voetbal, nu hou ik er echt over op), ga douchen en kruip ons bed in. En je kunt de klok erop gelijk zetten: op het moment dat ik mijn ogen sluit, klinkt er een huil, kreun of snik uit de babykamer. Alsof ze het ruikt! ‘Aha, papa en mama gaan slapen. Mooi niet! 1, 2, 3… Wéééééh!’

LEES OOK: 18 hilarische tweets die zéér herkenbaar zijn voor getrouwde koppels

Pacific Wellness

Reageer op artikel:
5 ergernissen in de categorie totaal niet belangrijk
Sluiten