Eva Dusch
Eva Dusch Eropuit 5 jul 2015

5 fantastische adresjes voor je zomervakantie met kinderen

Voel je de vakantiestress al? Wij ook. Want als het op zomerse vakantie-hotspots aankomt -tja- dan hebben we nogal wat eisen (bedankt Facebook en Pinterest). Zeker als je een stel kinderen mee moet nemen. Maar c’est possible, voor alles is een oplossing. En na wat onderzoek kunnen we concluderen dat de mogelijkheden best wel puik zijn. Én kindvriendelijk. Van de fijnste pop-up locaties, moderne boerderijen en lodges onder de sterren. De natuur is het nieuwe luxe. Ga maar vast inpakken…

Het was flink wegstrepen en afwegen om uiteindelijk tot de vijf leukste adresjes te komen. Na vele lijstjes met voors-en tegens hebben we de volgende geselecteerd.

1. Novanta – Italië

Waar? Het kleine, verlaten dorpje Borgo di Gello en met Florence op slechts 74 km afstand. Hoera!
Wat? Een oud Italiaans landhuis dat is omgetoverd tot een luxueus pop-up hotel. Wie? De drie jonge Amsterdamse mannen Igor, Mart en Leonard runnen hier de boel samen met hun grotendeels Nederlandse team. Waarom? Dit kunnen we dus níet in één zin samenvatten. Bij Novanta vallen letterlijk alle prikkels van je af. Op deze mooie en rustieke plek staat alles in het teken van La Dolce Vita. Denk heerlijke wijnen, vers vlees en vis en natuurlijk veel tomaten en olijfolie. Deze komen veelal van het platteland of de slager. Eeuwig staren in de verte en bergtoppen tellen is hier een absolute pré. Daarentegen is slapen hier bijna zonde van je tijd, hoewel de prachtige suites, appartementen of villa’s je snel naar binnen lokken. Wanneer? Deze fantastische plek zouden we het liefst het hele jaar door bezetten (overkopen ging niet) maar ze zijn helaas maar negentig dagen per jaar open. Dit jaar t/m september.
Novanta90.com

We kunnen je niet genoeg highlights geven over deze plek. Lees ze allemaal hier!

2. Caserío del Mirador – Spanje

Eigenaren Johnny and Sarah Robinson hebben kindvriendelijke vakantiebestemmingen tot hun professie verheven, want dankzij hun eigen drie koters weten ze hoe moeilijk het kan zijn. En dus is hun Caserío, het Puerto Ricaanse woord voor goedkopere onderkomens of een groep ‘casas’, van alle gemakken voorzien: een zandbank, speeltractors, tafeltennis, schommels, trampolines en over het hele terrein lopen dieren rond zoals katten, konijnen, paarden en zelfs biggetjes. Hebben wij ouders ook nog wat in te brengen? Zeker! Want de omgeving is te mooi om slechts vanaf je hangmat te bestuderen (tenzij met een zonsondergang zoals op de foto). Huur een off-road buggy en ontdek al wandelend de omliggende landschappen, maak een ritje naar een van de dichtstbijzijnde stranden en boek voor jezelf een massage of schoonheidsbehandeling. Of trek je even terug in het sfeervolle appartement met terras.
caseriodelmirador.com

3. Pure Me Retreats (Mommy&Baby) – Nederland

Er zijn maar weinig vakanties waarbij jij en je kind samen helemaal centraal staan. Hoeft ook niet. Maar als het kan? Waarom niet! De Mommy&Baby-Retreat is speciaal samengesteld voor alle nieuwe mama’s die er heel graag even tussenuit willen mét de kleine. Denk aan een week aan de kust in Zeeland, vol verwenmomenten en letterlijk zeeën van tijd. Want alles word je praktisch uit handen genomen. Er zijn kraamverzorgsters aanwezig die zich over de baby ontfermen en een ‘babyexpert’ die tips geeft over babyverzorging, borstvoeding, slaapschema’s e.d. Er is zelfs een mogelijkheid om extra ‘oppas-uren’ bij te boeken, zodat jij gerust je eigen plan kunt trekken. Zo heb jij als moeder eigenlijk alleen nog maar tijd voor eh… een goede yogales, boeken lezen, een relaxende massage, een verhelderend coachingsgesprek of simpelweg dagdromen. Klinkt als vakantie, toch?
puremeretreats.nl

3. Quinta da Alfarrobeira – Portugal

De nuchtere en plattelandse sfeer die hangt in deze eco-retreat in de Algarve, dit schijnt het gebied te zijn met de meeste zonuren van Europa, is het eerste dat verwijst naar de twee Nederlanders die hier de tent runnen. Bewoners Theo en Inge en hun twee zonen leiden een simpel leven en proberen zoveel als mogelijk in hun eigen behoeften te voorzien, zo verzamelen ze zelf hun eieren, groeien hun eigen fruit en groenten en zorgen voor de paarden. Taken die de kinderen vaak met liefde op zich nemen. Deze boerderij uit de achttiende eeuw is verdeelt in twee huizen, drie guest rooms en suites en biedt ruimte voor zo’n achttien mensen. Het zwembad is het centrale punt waar families graag samen komen voor wat spetterend plezier of om pizza’s te bakken in de oven. Zin in strand? Meia Praia bay ligt op zo’n 1,5km afstand. Beach time!
The Quinta

Wees alert! Negen fouten die zelfs de voorzichtigste ouders maken bij het water >

4. Vinha da Manta – Portugal

Sommige plekken zijn bijna te mooi om waar te zijn. Zoals deze eco-friendly retreat met acht luxe canvas lodges die je trakteren op de mooiste vergezichten in Vinha Da Manta, een klein dorpje aan de rand van van het natuurgebied Serra da Estrela in de provincie Beira Alta. Het buitenleven hebben ze hier in een modern jasje gegooid dat verrassend goed blijkt te passen. Elke lodge bevat een eigen terras, uitgebreide keuken (inclusief keukengerei) in de buitenlucht en douchen onder een sterrenhemel (wauw!) maken dit een extra feest. De bewoonde wereld is overigens niet ver weg met de stad Porto op nog geen twee uur afstand. Wennen aan deze fijne plek is niet nodig, want wat je misschien nog wel het meest thuis doet voelen zijn de Nederlandse eigenaren, die je graag vertellen over de omgeving en de kids meenemen op avontuur met hun zes paarden. Jij krijgt daarvoor in ruil quality time bij het zwembad of duik in de hangmat met een goed boek.
damanta.nl

5. Domaine le midi – Frankrijk

De Fransen nemen glamping ‘glamorous kamperen’ graag nog een stapje verder. Enter de Boutique Camping -bijzondere logeerplekken zoals boomhutten, glazen cabines, omgebouwde wijnvaten en openluchttenten om optimaal van de sterrenhemel te genieten. Op het eiland Ile de Noirmoutier, vlak voor de Franse kust, ligt deze prachtige duurzame viersterrencamping. Je kunt er overnachten in safaritenten, lodges, cottages en medium- of maxi-tipi’s en het strand ligt op kruipafstand. Maak je vooral geen zorgen over je kroost, want die zijn waarschijnlijk te vinden bij de zeilschool, Kids Club (in lente en zomer), de tennisbaan of in het zwembad (met badmeester).
domaine-le-midi.com


Inpakproblemen? Zo stop je 12 outfits in één handbagagekoffer >

Misschien heb je zelf ook nog tips. Deel deze met ons op de Famme-Facebookpagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 fantastische adresjes voor je zomervakantie met kinderen
Sluiten