5 fijne NL’se foodblogs voor de nodige inspiratie voor het kerstmenu

Culinair

Gisteren zette ik mijn vijf favoriete internationale foodblogs voor jullie op een rij. Vandaag zijn de foodblogs van eigen bodem aan de beurt. Stuk voor stuk blogs waar je handige, niet al te ingewikkelde inspiratie voor een geslaagd kerstmenu kunt vinden! Neem er eens een kijkje en doe er je voordeel mee.

1

Culy


Famme’s grote ‘zus’ mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Sterker nog, eigenlijk vind je hier alles wat je nodig hebt: recepten, tips & tricks, gadgets. Een van deze tien soepjes om je kerstmenu mee te beginnen bijvoorbeeld.

2

Made by Ellen


Mocht je het blog van Ellen nog niet kennen ga daar dan eens héél snel een kijkje nemen! Ze kookt écht uit haar hart. Dat zie je en dat voel je. Op de één of andere manier lukt het Ellen om je over te halen die chocolademousse gewoon zelf te maken. En met haar uitleg lukt het je ook nog! Haar recepten zijn niet moeilijk maar zien er wel fantastisch en feestelijk uit. Perfect voor kerst.

3

Dayenne’s foodblog


Wil je inspiratie voor een gezond en vegetarisch kerstmenu? Met lekkere gerechten die ook geschikt zijn voor die familieleden die liever geen suiker, koemelk of gluten willen of mogen eten? Dan kun je bij Dayenne je hart ophalen. Deze walnoten-groente taart bijvoorbeeld.

4

Yellow lemon tree


Het blog van Maura vind ik on-nederlands mooi door de eenvoudige fotografie en leuke verhalen die achter alle foto’s en recepten zitten. Veel van haar gerechten zijn detox-proof maar zeker niet alles. Wat dacht je van deze schattige breekbroodjes met walnoten en kaas? Handig voor de kerstborrel met de hele familie.

5

The green happiness


En als we allemaal weer uitgegeten zijn in januari, dan start je lekker met het ’50 days of green happiness’ programma van Merel & Tessa a.k.a. ‘the green happiness’.

Lees ook: Recept: Zoete-aardappelbrownies van Rens Kroes >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.