Redactie
Redactie Advertorial in archief 23 september 2015

Deze gadgets maken het gezinsleven makkelijker, veiliger en goedkoper

Het gezinsleven is al druk genoeg. Er is altijd wel iets wat om je aandacht schreeuwt: de was, het huishouden en natuurlijk de kinderen. Maar niet getreurd, want met deze handige toepassingen maak je je het leven in huis toch nét even makkelijker en stukken veiliger. Hier hoef jij je vanaf nu niet meer druk over te maken. Thank us later!

[STAP stap=”1″]

Of de lampen 24/7 branden

Voer jij ook regelmatig discussie met je tieners (en partner) over dat het licht overal in huis brandt? Hoeft niet! Want laat iemand per ongeluk een keer de lampen branden, dan kun je ze heel simpel met je smartphone of tablet op afstand uitzetten. Hoe? Door je lampen met Slimme Stekkers aan te sluiten en deze te koppelen aan Toon®, de slimme thermostaat van Eneco. Het werkt ook andersom: houd jij (of je kind) er niet van om in een donker huis thuis te komen, dan zet je simpelweg de lampen alvast aan op je weg naar huis met de Toon-app op je smartphone. Dat geeft een lekker veilig gevoel. Ook je Philips Hue lampen kun je koppelen aan Toon en op afstand aan- en uit zetten. Door dat te doen, kun je met de Toon-app óók nog de verlichting aanpassen aan de mood waar je in bent, of met de timerfunctie ervoor zorgen dat ‘s morgens het licht langzaam gaat branden als je op wil staan. Ideaal, hoef je ook nooit meer de kinderen te roepen!

[STAP stap=”2″]

De stookkosten

Heb jij de verwarming alweer dagelijks aan in huis? Wij snappen dat je een behaaglijk huis wil, maar niet bakken met geld wil uitgeven aan je energierekening. Een goede optie is dan om een slimme thermostaat, zoals Toon, aan te schaffen. Deze geeft direct inzage in je energieverbruik (per dag, week, maand of jaar!) en geeft je zelfs tips over hoe je energie (en dus geld) kunt besparen in huis. Ook deze thermostaat kun je tegenwoordig heel handig bedienen vanaf je smartphone, tablet of ouderwets met het kastje aan de muur. Bedenk je je dus op je werk dat de verwarming thuis nog aan staat, dan zet je deze eenvoudig met je smartphone uit. Ook leuk: je kunt je verbruik vergelijken met soortgelijke huishoudens of vrienden die ook Toon hebben en zo de bespaarcompetitie aangaan. Let the games begin!

[STAP stap=”3″]

Of je kind stiekem iets uitvreet

Het ouderschap kan zoveel makkelijker zijn als je de juiste gadgets weet te vinden. Ooit gehoord van Sammy Screamer (€ 40)? Dit is een kleine driehoek (soort van sleutelhanger met gezichtje) die toezicht houdt op wat dan ook: de buggy, deuren, ramen, handtassen, rugzakjes, laptops of zelfs de koektrommel! Zodra hij beweging registreert, gaat hij piepen en stuurt hij een bericht naar je smartphone. Stiekem een koekje pakken zit er dus niet meer in.

Of laat je kind zichzelf de king of cool voelen met smartwatch Miiya (€ 85). Jij weet dankzij de GPS-functie altijd waar je kind is én je kind kan er spelletjes op doen. Het zijn overigens niet zomaar spelletjes; ze helpen je kind meer te bewegen. Door een radius in te stellen, krijg je bijvoorbeeld een alarm als je kind stiekem de straat op is gelopen. Natuurlijk let je op je kind, maar mocht jouw kleine soms sneller zijn dan het licht, dan kan dit apparaatje uitkomst bieden.

[STAP stap=”4″]

Of er brand is

Mijn moeder was altijd bang dat wij (haar tienerkinderen) het gas of de frituurpan aan zouden laten staan als zij niet thuis was. Ben jij ook bang dat er brand uitbreekt? Een slimme rookmelder, die je kan koppelen aan Toon, waarschuwt je direct als er zich rook in huis bevindt. Thuis én op afstand op je smartphone als je niet thuis bent. Je kunt ook meerdere contactpersonen instellen, zoals je buren of ouders, zodat zij kunnen checken of alles goed gaat wanneer je zelf bijvoorbeeld op vakantie bent.

[STAP stap=”5″]

Of je kat de krullen van de trap krabt

De vraag is of je het wil, of het geen inbreuk is op de privacy van je kids en of niemand je Wi-Fi-netwerk hackt. Maar er zitten zeker wel voordelen aan een beveiligingscamera in huis. Met de nieuwste camera’s kun je 24/7 via je mobiel inloggen op de camera. In Full HD kun je dan even in je huis kijken. En ja echt, je kunt zelfs horen wat er in huis gebeurt. Dus moet je je kat echt even vertellen dat hij niet op de bank mag liggen, dan praat je gewoon op afstand tegen hem via het apparaat.

Reageer op artikel:
Deze gadgets maken het gezinsleven makkelijker, veiliger en goedkoper
Sluiten