5 gênante momenten die mensen met hun (schoon-)familie hebben meegemaakt

Elke familie kent zo zijn drama’s. Het hoort bij het leven. Naar aanleiding van het fantastische boek Het Nest (hieronder meer daarover) gingen we op zoek naar tenenkrommende momenten met de (schoon-)familie. Herkenbaar? Hopelijk niet!

[STAP stap=”1″]

Wat was je naam ook alweer?

‘Mijn schoonvader is een ramp met namen. Dat bleek ook wel toen ik mijn intrede deed in de familie. In plaats van Lieke, noemde hij mij steevast Mieke. Geen groot probleem, zou je denken. Het ding was alleen dat de ex van mijn vriend Mieke heette. Pas na een jáár (!) haalde mijn schoonvader onze namen niet meer door elkaar. Ik kan je vertellen: dat zijn veel ongemakkelijke momenten.’

[STAP stap=”2″]

Too much information

‘Ik had net een keizersnede gehad toen mijn schoonvader de kamer binnen kwam stormen zonder te kloppen. Helaas lag ik op dat moment met mijn nachtjapon rond mijn nek, compleet naakt, bloedend terwijl de zuster mijn verband en katheter checkte. Ik ben er nooit echt overheen gekomen.’

[STAP stap=”3″]

Au

‘Haar ouders haalden ons op met een busje om naar een conventie te gaan. Eenmaal op de parkeerplaats van het hotel vertelde haar vader dat hij twee kamers had gereserveerd: een voor zichzelf en zijn vrouw en één voor zijn dochter. Blijkbaar was het plan dat ik in het busje zou slapen. Ik lachte en lachte, totdat ik me realiseerde dat niemand anders moest lachen.’

[STAP stap=”4″]

Per ongeluk expres

‘Mijn schoonvader gooide ‘per ongeluk’ mijn verlovingsring weg toen hij aan het schoonmaken was. Ik had hem even afgedaan tijdens het koken. We hadden hem o-ver-al gezocht. Uiteindelijk vonden we hem in de vuilnisbak, opgerold in een servetje, ín een kartonnen doos van de macaroni!’

[STAP stap=”5″]

Kruisverhoor

‘De eerste keer dat ik bij de ouders van mijn vriendin thuiskwam was redelijk memorabel. Ik liep de eetkamer binnen en zag een stoel in het midden van de kamer staan. Daarboven hing een enkel spotje dat naar beneden scheen. Ik moest daar gaan zitten en vragen over mezelf en mijn intenties beantwoorden. Inmiddels zijn we meer dan twintig jaar getrouwd. En pas nu heb ik het idee dat ze me een beetje beginnen te mogen.

Maar, het kan altijd erger…

Getuige het boek Het Nest van Cynthia Sweeney. Elke familie heeft zo haar problemen. De Plumbs alleen wat meer dan andere. Na jaren van onderhuidse spanningen barst uiteindelijk de bom wanneer Melody, Beatrice en Jack Plumb in een restaurant hun charismatische maar roekeloze broer Leo opwachten, die net uit een afkickkliniek komt. Een paar maanden daarvoor heeft Leo, dronken achter het stuur, een ongeluk veroorzaakt met ernstige gevolgen voor zijn jonge bijrijdster. De kosten daarvan hebben een groot gat geslagen in de erfenis waarop iedereen had gerekend. Lukt het Leo’s broer en zussen om hem zo onder druk te zetten dat hij het verdampte geld terugverdient?

Het Nest is een haarscherpe roman over de kracht van familiebanden en vriendschap, over hoezeer we op anderen steunen maar hen ook teleurstellen, en over de verstikkende invloed van geld. Houd jij wel van een spannend verhaal, met smeuïge familiebanden? Vergeet deze dan zeker niet mee te nemen op vakantie. Of op dat jaarlijkse weekendje met de familie!

Bestel het boek meteen op Bol.com >

Heb jij ook ooit iets geks met je familie meegemaakt? Deel het op onze Facebook-pagina! >

In samenwerking met Ambo Anthos

Reageer op artikel:
5 gênante momenten die mensen met hun (schoon-)familie hebben meegemaakt
Sluiten