Redactie
Redactie Persoonlijk 11 aug 2016

5 gênante momenten die mensen met hun (schoon-)familie hebben meegemaakt

Elke familie kent zo zijn drama’s. Het hoort bij het leven. We gingen op zoek naar tenenkrommende momenten met de (schoon-)familie. Herkenbaar? Hopelijk niet!

1. Wat was je naam ook alweer?

‘Mijn schoonvader is een ramp met namen. Dat bleek ook wel toen ik mijn intrede deed in de familie. In plaats van Lieke, noemde hij mij steevast Mieke. Geen groot probleem, zou je denken. Het ding was alleen dat de ex van mijn vriend Mieke heette. Pas na een jáár (!) haalde mijn schoonvader onze namen niet meer door elkaar. Ik kan je vertellen: dat zijn veel ongemakkelijke momenten.’

2. Too much information

‘Ik had net een keizersnede gehad toen mijn schoonvader de kamer binnen kwam stormen zonder te kloppen. Helaas lag ik op dat moment met mijn nachtjapon rond mijn nek, compleet naakt, bloedend terwijl de zuster mijn verband en katheter checkte. Ik ben er nooit echt overheen gekomen.’

Een hecht gezin ontstaat door te beginnen met dit ene ding

3. Au

‘Haar ouders haalden ons op met een busje om naar een conventie te gaan. Eenmaal op de parkeerplaats van het hotel vertelde haar vader dat hij twee kamers had gereserveerd: een voor zichzelf en zijn vrouw en één voor zijn dochter. Blijkbaar was het plan dat ik in het busje zou slapen. Ik lachte en lachte, totdat ik me realiseerde dat niemand anders moest lachen.’

4. Per ongeluk expres

‘Mijn schoonvader gooide ‘per ongeluk’ mijn verlovingsring weg toen hij aan het schoonmaken was. Ik had hem even afgedaan tijdens het koken. We hadden hem o-ver-al gezocht. Uiteindelijk vonden we hem in de vuilnisbak, opgerold in een servetje, ín een kartonnen doos van de macaroni!’

6 vrouwen onthullen de grootste drama’s die ze hadden met hun schoonfamilie

5. Kruisverhoor

‘De eerste keer dat ik bij de ouders van mijn vriendin thuiskwam was redelijk memorabel. Ik liep de eetkamer binnen en zag een stoel in het midden van de kamer staan. Daarboven hing een enkel spotje dat naar beneden scheen. Ik moest daar gaan zitten en vragen over mezelf en mijn intenties beantwoorden. Inmiddels zijn we meer dan twintig jaar getrouwd. En pas nu heb ik het idee dat ze me een beetje beginnen te mogen.

Anoniem: ’Mijn schoonfamilie moest mij niet en liet dat duidelijk merken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Ambo Anthos

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 gênante momenten die mensen met hun (schoon-)familie hebben meegemaakt
Sluiten