Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 15 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

5 Gewoontes waardoor je minder snel last heb van eenzaam zijn

We hebben allemaal wel eens last van momenten waarop we eenzaam zijn. De een heeft hier misschien wat meer last van dan de ander. Als je je eenzaam voelt zijn er allerlei dingen die je kunt doen, maar waar je misschien niet gelijk aan denkt.

Dat jij er niet aan denkt wil nog niet zeggen dat wij het niet doen. Met deze 5 gewoonten tips voel je je minder snel eenzaam, of verhelp je die ellendige gevoelens:

Vrijwilligerswerk

Gevoelens van eenzaamheid ontstaan al snel wanneer je de mensen om je heen mist. Je hebt misschien geen werk en hierdoor loop je een hoop sociale contacten mis. Door vrijwilligerswerk te doen bevind je je onder de mensen. En daarnaast krijg je een goed gevoel door het werk wat je doet.  Een goede suggestie dus als je soms last hebt van eenzaamheid!

Mindfulness

Je kunt jezelf af en toe helemaal gek maken met allerlei negatieve gedachten. Zo kun je bijvoorbeeld denken dat je leven niet veel voorstelt omdat je maar weinig nabije mensen hebt. Roep deze negatieve gedachten een halt toe door mindfulness uit te oefenen. Het is misschien even oefenen, maar oefening baart kunst en mindfulness kan zeer goed van pas komen. Je kunt dit ieder moment van de dag toepassen.

Huisdier

Een hond of kat kan voor enorm veel verlichting zorgen. Je voelt je minder eenzaam en daarnaast ervaar je meer blijdschap. Als je een hond neemt zul je ook vaker naar buiten moeten omdat hij moet worden uitgelaten. Hierdoor móet je wel naar buiten en zorg je dat je geen kluizenaar wordt. Als we ons slecht voelen bestaat er namelijk een kans dat we onszelf opsluiten, terwijl we eigenlijk juist naar buiten moeten.

WhatsApp

WhatsApp houdt ons connected met allerlei verschillende mensen, maar echte communicatie kan hier niet tegenop. Je kunt wel denken: ‘Ach, ik heb haar gisteren nog gesproken’, maar dat is absoluut niet hetzelfde als iemand daadwerkelijk zien. De kans is namelijk groot dat je hier vele malen blijer van wordt. Probeer daarom meer te investeren in ‘echte’ contacten en niet alleen maar in telefonische conversaties.

Creatief

Pak er een pen en papier, een schildersdoek of een borduurwerk bij. Je zult je in het begin misschien even tot deze (nieuwe) hobby moeten zetten. Maar het weerhoudt je van allerlei negatieve gedachten. Je bent lekker bezig en zult zien dat je je ook prima alleen kunt vermaken. Alleen zijn en alleen dingen ondernemen hoeven dus niet te zorgen voor eenzaamheid. Het is gewoon een kwestie van uitproberen.

Heb je er ook weleens aan gedacht om van je hobby een side hustle te maken? Wie weet helpt je dat van eenzame gevoelens af! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 Gewoontes waardoor je minder snel last heb van eenzaam zijn
Sluiten