5 handige hacks: zo vergeet je kind jouw telefoonnummer nooit meer

De nachtmerrie van elke ouder: je draait je even om, en weg is je kind. Helaas overkomt het veel van ons wel eens een keer als we aan het shoppen zijn of tijdens een uitje. Onze Muriel schreef vorige week nog over hoe ze haar zoon op het strand kwijtraakte. Hoe handig is het dan als je kind je telefoon bij zich heeft, en daarbij: je nummer uit zijn of haar hoofd weet. Met deze trucjes is dat allebei zo geregeld.

Je kunt dat telefoonnummer natuurlijk gewoon op de arm van je kind schrijven als je naar een drukke plek gaat. Altijd goed. Maar deze trucjes zijn de moeite waard om daarnaast ook eens te proberen.

1. Nagellak

Een kind heeft tien vingernagels, jouw telefoonnummer heeft tien cijfers. Een makkelijke manier dus om je kind jouw telefoonnummer bij zich te hebben, is het schrijven van je telefoonnummer op de nageltjes met een watervaste stift. Door een laagje blanke nagellak over de cijfers aan te brengen, blijft het zelfs in de regen of het zwembad zitten. Ideaal! Nu alleen nog een manier verzinnen om je kind stil te laten zitten tot de nagellak droog is.

2. Remumber app

[source id=”attachment_122068″ align=”none”][/source]

Ja, er is een speciale app ontwikkeld voor kinderen om het telefoonnummer van hun moeder of vader te laten onthouden. Wat is de meest gebruikte code onder kinderen? Juist, de unlock-code van hun telefoon. Deze app laat kinderen elke keer dat ze hun telefoon willen gebruiken, het telefoonnummer van hun moeder of vader invoeren. De app is hier te downloaden.

LEES OOK: Kind kwijt! Hier is wat je dan moet doen

3. Maak een telefoon-liedje

Wanneer je een kort liedje maakt, kunnen kinderen makkelijker dingen onthouden. Verzin bijvoorbeeld een catchy liedje met woorden die rijmen op de cijfers van jouw telefoonnummer. Zing het nummer elke avond voor het slapengaan, en je kinderen weten binnen no-time jouw nummer uit hun hoofd.

4. Armband

[source id=”attachment_122062″ align=”none”][/source]

Er zijn hele leuke kralen met cijfers te koop waar je gemakkelijk een armbandje of sleutelhanger mee kunt maken. Op deze manier heeft je kind jouw telefoonnummer altijd om haar pols of in zijn tas. De cijferkralen kun je hier hele leuke kopen. Natuurlijk kun je de armband leuker maken met allerlei andere toffe kralen.

5. Plaktattoo

Een andere gemakkelijke manier is het opplakken van een customized plaktattoo. Plaktattoo’s zijn waterproof en blijven goed zitten als je bijvoorbeeld een dag gaat zwemmen of naar een drukke stad gaat. Wanneer je kind dan ergens verdwaald, heeft ‘ie dus altijd een telefoonnummer bij zich. Handig! Je maakt en bestelt ze onder andere hier voor een leuk prijsje.

Nog meer handige tips: Hoe hou je je kinderen veilig op een drukke plek?

Reageer op artikel:
5 handige hacks: zo vergeet je kind jouw telefoonnummer nooit meer
Sluiten