Redactie
Redactie Kids 3 feb 2015

5 ideeën om van school te stelen

De winter kan de dagelijkse routine in huis met kids flink verstoren. Verloren handschoenen, laarzen met viezigheid en natte jassen zijn niet ongebruikelijk. Moet je nagaan hoe dat gaat als alle kinderen op school komen. Gelukkig zijn de meeste leraren voorbereid en deze handigheden kun jij thuis net zo goed gebruiken.

1. Iedereen heeft een vaste plek voor zijn of haar spullen

Geef ieder kind een eigen kapstok en mandje/lade. Zo dragen ze de verantwoordelijkheid voor deze plek en doen ze beter hun best om zorg te dragen voor hun eigen spullen.

2. Houd alles bij elkaar

Stop de sjaal in een mouw van de jas en handschoenen in je jaszakken of muts. Want stel je eens voor dat iedereen zijn handschoenen en mutsen gewoon maar ergens laat slingeren? Het is ook handig om deze accessoires in manden of kisten op te bergen.

3. Reserveschoenen bij winters weer

Als het buiten koud en nat is, hebben kinderen vaak een paar reserveschoenen voor in de klas. Meestal zijn dit warme sloffen. Ook thuis is schoenen verwisselen eenvoudig. Zo krijg je geen sneeuwsporen in je huis.

4. Handen wassen

In het winterseizoen is er meer risico op griep en verkoudheid dus een keer extra handenwassen kan (ook thuis) geen kwaad. Te vaak je handen wassen is niet goed! Je dood dan ook de goede bacteriën en je krijgt een droge huid.

5. Oefen met aan en uitkleden

In de winter is je kind goed ingepakt. Lekker warm met handschoenen, sjaal, jas, muts, laarzen en oorwarmers. Eenmaal op school moet dit alles ook weer uit, voor leraren een hele klus met een klas vol kinderen. Het helpt als je kind zelf weet hoe hij zijn jas aan en uit trekt. Vooral voor en na het speelkwartier wordt hiermee tijd bespaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 ideeën om van school te stelen
Sluiten