Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 9 dec 2015

5 kookboeken die je met een gerust hart cadeau kunt doen deze kerst!

Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeautje voor onder de kerstboom? Met een mooi kookboek zit je altijd goed! Vooral wanneer het ook nog eens een kookboek is waar je met het hele gezin van kunt genieten. Voor Famme zet ik vijf mooie kerstwaardige kookboeken op een rij:

[STAP stap=”1″]

De Groene Meisjes

Al jaren ben ik fan van deze excentrieke leuke dames die met hun blog inmiddels duizenden inspireren. Ik word gewoon super vrolijk van ze. En ze zijn ook nog op een missie om de wereld een stukje mooier te maken met hun ‘GO GREEN’ boodschap. Niet alleen voor mens maar vooral ook voor dier en milieu. Een missie die wat mij betreft perfect past bij de kerstgedachte! In oktober brachten ze een knalroze vegan-handboek uit vol met tips, verhalen en vegan recepten. Koop er een voor je zus, broer, nichtje of hippe tante. Gegarandeerd succes!
Dit boek is hier verkrijgbaar!

[STAP stap=”2″]

De vrolijke tafel – Koken met Karin

Karin Luiten schreef al kookboeken of koken met pure, verse ingrediënten voordat het hip & happening werd. ‘Zonder pakjes en zakjes’ is nog steeds haar motto en inmiddels heeft ze maar liefst tien kookboeken gemaakt. Haar nieuwste kookboek is ‘De vrolijke tafel’ en die wil je eigenlijk vóór kerst al kopen. Voor jezelf. Want zoals ze het zelf omschrijft: ‘Dit is een kookboek vol etentjes’. En laten we daar nou net wel wat handige tips en inspiratie voor kunnen gebruiken zo net voor de feestdagen! In het boek laat Karin je zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn koken voor een gezelschap. En geeft ze je tips voor nog een heleboel andere eetfeestjes naast kerst.
Dit boek is hier verkrijgbaar!

[STAP stap=”3″]

Jamie’s superfood voor elke dag

Jamie blijft wat mij betreft toch echt een koning. Zoals hij zich al jaren in zet om koken toegankelijk(er) te maken en ook nog wereldwijd aandacht vraagt voor het gezonder opvoeden van onze kroost, ongekend. En sowieso: met een Jamie-kookboek zit je altijd goed. Zijn laatste boek laat zien dat je echt niet zo heel gek hoeft te doen om je eetpatroon (en die van je gezin) een stuk gezonder en vooral voedzamer te krijgen. Ben niet bang dat je een boek koopt vol met exotische niet te betalen superfoods, Jamie laat met zijn recepten zien dat juist de huis-tuin-keuken groente- en fruitsoorten de échte superfoods zijn!
Dit boek is hier verkrijgbaar!

[STAP stap=”4″]

All day breakfast – Denise kortlever

Niets heerlijker dan de hele kerstvakantie lang thuis te lanterfanten. Met de kids. En wat doe je dan? Juist heel laat en heel uitgebreid ontbijten. In het kookboek van Denise staan een heleboel recepten die je zo van de pagina af zou willen eten. Het goede nieuws: ze zijn niet zo heel ingewikkeld om te maken. En na de kerstvakantie heb je ook nog heel veel aan dit ontbijt- en brunchboek want er staan ook een heleboel snelle shakes en meeneemontbijtjes in voor de ontbijter-zonder-tijd!
Dit boek is hier verkrijgbaar!

[STAP stap=”5″]

Easy Peasy Family – Claire van den Heuvel & Vera van Haren

Tja, het is natuurlijk eigenlijk not-done. Een lijstje maken van mooie kookboeken die leuk zijn om te geven met kerst en daar dan je eigen kookboek tussen zetten. En toch doe ik het! Want we krijgen zo ongelofelijk veel leuke en dankbare reacties van ouders uit het hele land. Dat we jullie toch nog één keertje willen tippen: voor iedereen die wel wat tips en inspiratie kan gebruiken om het eetpatroon van het gezin gezonder én voedzamer te krijgen. Dan is ons boek toch wel echt een dikke aanrader. Dus koop het voor jezelf, vraag het met kerst of geef het aan je (schoon)zus, nichtje of vriendin waarvan je weet dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken om wat meer groenten bij het minivolk naar binnen te krijgen!
Dit boek is hier verkrijgbaar!

Meer van dit soort tips? Neem ook eens een kijkje op www.bluebelle.nl!

Lees ook: Wie zoet is krijgt… 5 handige tips voor snoepen tijdens de feestdagen >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Reageer op artikel:
5 kookboeken die je met een gerust hart cadeau kunt doen deze kerst!
Sluiten