Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten januari 28, 2015

5 kookboeken om de rest van het jaar door geïnspireerd te raken

Wij lezen kookboeken als romans, en halen daar veel van onze inspiratie uit. Voor onze eigen kookboeken, maar ook voor het koken in ons dagelijks leven. Deze maand delen we 5 van onze favoriete boeken om het jaar vol inspiratie te beginnen.

1. Home Baked – Yvette van Boven

Als je Yvette wel eens hebt ontmoet kun je niet anders dan een beetje verliefd worden op haar. Wat een
fantastische vrouw. In haar boek Home Baked geeft ze een heleboel, je raadt het al, bakrecepten. Maar niet alleen maar met een heleboel suiker en boter; ze heeft zich ook verdiept in wat gezondere alternatieven. Dit prachtige boek dat ze niet alleen zelf schreef maar ook illustreerde is echt meer dan de moeite waard.

2. The Green Kitchen – David Frenkiel en Luise Vindahl

Wij smelten altijd een beetje tijdens het doorbladeren van dit boek. Die foto’s! Dat eten! Naast hun blog en recepten app’s, staat ook het kookboek van foodbloggers David en Luisa vol prachtige gerechten die je lichaam goed doen. Ze hebben een klein kindje (en inmiddels een tweede) dus houden tijdens het koken ook veel rekening met hen.

3. Doordeweeks – Hugh Fearnley Whittingstall

Wij zijn groot fan van Veg! en zijn dan ook heel blij met Hugh’s nieuwe boek “Doordeweeks”. Hierin beschrijft hij hoe hij het voor elkaar krijgt lekker eten klaar te maken terwijl er drie hongerige kinderen aan tafel zitten, hoe hij zijn leftovers gebruikt en op welke manier hij groenten het belangrijkste onderdeel van zijn maaltijd maakt. Kortom: een echte aanrader.

4. Plenty More – Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is al jaren een bestselling-author. En terecht, als je het ons vraagt. Zijn recepten zijn Midden-Oosters, en in zijn boeken Plenty en de opvolger Plenty More geeft hij groente de hoofdrol. Wedden dat niemand vlees of vis mist als je ze een Ottolenghi-maaltijd voorzet?

5. Groene sapjes – Fern Green

Behoefte aan inspiratie voor een sapje of smoothie? Lees dan Groene sapjes! Als je zelf je sapjes en smoothies maakt zijn ze niet alleen gegarandeerd super vers en boordevol vitaminen, maar kun je ze ook nog eens helemaal aanpassen aan je eigen smaak.

Lees ook:
5 x van blog naar kookboek!

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.

Reageer op artikel:
5 kookboeken om de rest van het jaar door geïnspireerd te raken
Sluiten