Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 17 dec 2020

70 procent van de gezinnen speelt een bordspel deze Kerst: 5 leuke bordspellen op een rij

Deze kerst zal er anders uit zien dan normaal. Minder visite en meer quality time met het gezin. Maar wat ga je dan samen doen? Uit onderzoek blijkt dat bordspellen tijdens deze kerst bij bijna 70 procent van de gezinnen op tafel zullen verschijnen. Daarom zetten wij vijf leuke bordspellen op een rij.

Uit Nederlands onderzoek van Hasbro, onder 1.055 ouders met kinderen tussen de 3 en 16 jaar, blijkt dus dat maar liefst 70 procent van plan is een bordspel te spelen. Dit is 15 procent meer dan vorig jaar. Daarnaast is het kijken van kerstfilms populair (53 procent). Geeft 60 procent aan te gaan wandelen in de frisse buitenlucht en 39 procent gaat creatief met de kinderen aan de slag.

Waarom een bordspel?

Dat we graag een bordspel spelen is niet zo gek. Het is immers een fijne manier om samen tijd door te brengen. 67 procent van de ouders geeft dit aan als belangrijkste reden om samen een spelletje te spelen. Daarnaast vinden zij het fijn om een keertje zonder het scherm van tv, spelcomputer of telefoon met de kinderen te kunnen ‘gamen’. Zes op de tien ouders vindt schermvrij kunnen spelen een groot voordeel van het bordspel.

De leukste bordspellen

Wij zetten vijf leuke bordspellen voor je op een rij!

1. Cluedo

Wie lost de moord op? Een spannend en uitdagend bordspel voor volwassenen en kinderen vanaf een jaar of 8. Door middel van het stellen van vragen kom je steeds dichter bij de oplossing. Wie heeft de moord gepleegd? In welke ruimte was het en wat was het moordwapen? De detective in je wordt al snel wakker met dit spel! Je koopt het hier voor 34,-.

2. Jenga

Een echte klassieker. Wie zorgt ervoor dat de toren omvalt? Dit spel vraagt om een vaste hand en een goed ruimtelijk inzicht. Bloedstollend spannend en met ingehouden adem wordt dit spel graag door veel gezinnen gespeeld. Zelfs kleinere kinderen (vanaf 6) kunnen hieraan meedoen. Je koopt Jenga hier voor 16,99.

3. Stef Stuntpiloot

Onder volwassenen en jongeren wordt dit spel graag gecombineerd met een paar drankjes, maar eigenlijk is dit natuurlijk een ideaal gezinsspel. Geschikt voor jong en oud en altijd garantie voor het nodige gekibbel: ‘Niet zo hard slaan!’. Eigenlijk mag dit spel niet ontbreken in je kast voor een gezellige spelletjesavond. Je koopt het spel hier voor 24,95.

4. Twister

Wie kent het niet, het enige “bordspel” dat lenigheid en kracht vereist. Wie kan zich in de meest onmogelijke houdingen staande houden? Grote kans dat de jonkies het hierbij winnen van de “oudjes”. In ieder geval staat het spel garant voor heel veel lachen. En het is weer een iets anders dan stilzitten aan tafel! Je koopt Twister hier voor 28,80.

5. Monopoly (Junior)

Dit spelletje mag uiteraard niet in onze selectie ontbreken. Monopoly is niet voor niets een wereldberoemd bordspel én het leert kinderen ook nog eens omgaan met geld. Het junior spel is voorzien van eenvoudige spelregels en kan dan ook al gespeeld worden door kinderen vanaf 5 jaar. Daarmee is het een leuke eerste kennismaking met het spel. Het “gewone” Monopoly is geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder. Dit spel koop je hier voor 31,-.

Lees ook:

7x de leukste bordspellen voor een gezellig weekend met het gezin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
70 procent van de gezinnen speelt een bordspel deze Kerst: 5 leuke bordspellen op een rij
Sluiten