5 lezeressen wassen een maand lang met de Miele W1-wasmachine

Het leven is niet altijd eerlijk. De Famme redactie mag gave producten testen, terwijl lezeressen ook best als testpanel ingezet willen worden. Zo gezegd, zo gedaan. Vijf lezeressen testten de Miele W1-wasmachine en dit zijn hun bevindingen.

In september mocht ik (Famme’s Muriel) een maand lang de Miele W1-wasmachine testen en dit was mijn conclusie. Ok, ik zal het hier nog even samenvatten. Ik was namelijk nogal enthousiast. Na heel veel wasmachines gebruikt te hebben, door het vele verhuizen naar tijdelijke huurhuizen, test je eigenlijk steeds weer een andere wasmachine. En de verschillen zijn nogal groot.

De Miele W1 overtrof al mijn verwachtingen en na een maand besloot ik hem te kopen. Voornamelijk vanwege de zuinigheid, de geruisloosheid en het gemak waarmee je met het TwinDos-systeem niet keer op keer nieuw wasmiddel hoeft toe te voegen. De wasmachine kiest helemaal zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel uit de lade waar bont en wit wasmiddel in ‘verstopt’ zitten.

Een 10 voor het automatische doseersysteem TwinDos

Genoeg over mijn ervaring. We riepen jullie op om te reageren en kregen tientallen aanmeldingen binnen. Vijf lezeressen kregen de Miele W1 thuisbezorgd en mailden ons met een verslag van hun ervaringen.

Het testpanel

Karin, Judith, Petra, Bea en Karin beoordeelden de Miele W1 op alle onderdelen. In het oog springend zijn de hoge beoordelingen voor het geluid (een 9.6) en het reinigingsresultaat dat met een 9- erg hoog is. Toch twee zeer belangrijke waardes voor het wassen. Als je machine in de buurt van de slaapkamer of keuken staat, wil je er niet al te veel geluidsoverlast van hebben. En dat de was allereerst en bovenal schoon moet zijn, staat als een paal boven water. Ook het TwinDos-systeem wordt heel goed ontvangen. Genoemd wordt het gemak van het automatische doseren, waardoor je geen omkijken hebt naar de hoeveelheid wasmiddel die je moet gebruiken. En de ruime keuze van programma’s zoals SteamCare.

We vroegen Famme’s testpanel wat ze nu precies vonden van de Miele W1 en zoals dat werkt heeft iedereen zo haar paradepaardjes en opbouwende punten die voor hen belangrijk zijn:

Karin (gaf de hoogste totaalbeoordeling): ‘Heel fijn! Een 10 voor het automatische doseersysteem TwinDos en het geluidsniveau.’

Judith: ‘Het design is heel mooi en de grootte van de trommel vind ik fijn.’

Petra: ‘De was wordt heel schoon en ruikt heerlijk fris. Het bedieningspaneel vond ik even wennen. De stoomfunctie vond ik wat tegenvallen, omdat ik stiekem had gehoopt dat overhemden helemaal niet meer gestreken hoefden te worden. Maar al met al een heerlijke wasmachine!’

Dit is de eerste wasmachine waar ik echt blij van word!

Bea: ‘De uitgebreide functies en het hoge centrifugeer niveau zijn geweldig. Zeker als je in aanmerking neemt hoe stil de machine is. Enige minpuntje is dat het bedieningspaneel niet helemaal vanzelfsprekend is en je dus echt eerst in de gebruiksaanwijzing moet duiken. Maar dit is wel de eerste wasmachine waar ik echt blij van wordt!’

Karin: ‘Wauw wat een machine! Ik vind het superfijn dat door de binnenkant van de trommel de was er lang niet zo gekreukt uitkomt als anders. Ik heb niet altijd direct tijd om de was eruit te halen, maar dat geeft nu helemaal niets meer! Verder heb ik nog veel meer tijd nodig om alle functies uit te proberen. In eerste instantie vond ik het wat lastig om te bepalen wat de vuilgraad moest zijn voor mijn was, maar ik ben erachter gekomen dat je daar makkelijk in kunt variëren. Nu ik het doorheb, ruikt mijn was heerlijk fris.’ Een hoge score met gemiddeld een 8.5.

Van de mogelijkheid om de Miele W1 na de testperiode te kopen, maakten 4 van de 5 testers gebruik en dat is een goed teken. Zelf ben ik oprecht blij dat ik hem ook gekocht heb. De was draait in mijn grote gezin veelvuldig en ik heb de diversiteit van de programma’s goed leren kennen. SteamCare is een van mijn favorieten. Ja, de overhemden moeten nog wel gestreken worden maar dat is minimaal en het TwinDos-doseersysteem voor witte en bonte was is de uitvinding van de eeuw.

Testresultaat in cijfers

De meest in het oog springende resultaten waren de hoge scores op het geluidsniveau van de machine, het design en het reinigingsresultaat (met het TwinDos-systeem)

  • een 9.6 voor het geluidsniveau (zeer stil)
  • een 9 voor het resultaat met het TwinDos-systeem
  • een 9 gemiddeld voor het design
  • een 9 voor de grootte van de wastrommel
  • een 8.6 voor het reinigingsresultaat
  • een 8.4 voor de QuickPowerWash

Over de Miele W1

Een goede wasmachine maakt dat je onbezorgd kunt genieten. Je kunt in de modder stampen, in bomen klimmen, kuilen graven of een foodfight houden. Je hoeft niet na te denken over je kleding die vies wordt. De wasmachines van Miele zorgen ervoor dat je was veilig, snel en ook nog verantwoord schoon wordt. Kortom: je hebt er geen omkijken meer naar.

In samenwerking met Miele

Reageer op artikel:
5 lezeressen wassen een maand lang met de Miele W1-wasmachine
Sluiten