Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 19 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

5 slimme manieren om gezond te blijven terwijl de kinderen ziek zijn

Het seizoen van griepjes en verkoudheden is aangebroken en vooral kleintjes zijn hier erg vatbaar voor. Wanneer de kinderen ziek zijn bestaat er een kans dat jij dit ook wordt. Vandaar dat we 5 slimme manieren hebben samengevat waardoor je niet ook ziek wordt:

1. Goed ontbijten

Sla het ontbijt niet over en kies voor voeding waar je wat aan hebt. Laat het bewerkte voedsel dus staan en ga voor onbewerkte voeding, die rijk is aan eiwitten. Dit draagt bij aan een vol gevoel en het is heel goed voor het immuunsysteem. Kies voor eiwitten als: vlees, vis, zuivel, eieren, bonen, tofu of noten.

2. Vitamine C en zink

Volgens sommige studies kunnen vitamine C en zink de duur van een verkoudheid of een luchtweginfectie verkorten. Preventief schijnt het ook te werken! Dus slik deze supplementen gerust wanneer je een verkoudheid of kriebel voelt opkomen. Een overschot aan vitamine C plas je gewoon uit, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het slikken van de boost.

3. Zeewier

Zeewier is rijk aan een flinke dosis vitamine C, A en D. Deze vitamines werken heel effectief wanneer je deze tegelijk inneemt. Het werkt tegen de griep maar het bestrijdt deze ook. Let wel op je dosering. Neem niet meer dan 10 gram per dag, want in erge gevallen kan dit zorgen voor een overschot aan jodium.

Deze moeder voedt haar kind veganistisch op en dit is waarom

4. Hydrateren

Eiwitten, zeewier en uiteraard andere groenten zijn altijd een verstandige keuze. Daarnaast is het super belangrijk om voldoende te drinken. Het helpt je lichaam om beter bestendig te zijn tegen ziektes. En daarnaast is het natuurlijk van belang om toxines uit te scheiden. Zorg dat je minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag drinkt.

5. Slapen

Een goed uitgerust lichaam is beter in staat om griepjes of verkoudheden af te weren. Mensen die minder van 6 uur per nacht slapen hebben 4,2 keer meer kans om ziek te worden, vergeleken met mensen die 7 uur of meer per nacht slapen. We weten dat slapen met kleine kinderen niet altijd even makkelijk gaat, maar probeer dit zelf te beteren door zelf ook vroeg naar bed te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme