Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 21 jan 2016

5 manieren om een jurk te dragen wanneer het buiten vriest

Met deze ijzige temperaturen bestaat onze garderobe al snel uit louter vormloze truien, reusachtige wollen vesten en jeans. Maar dat laten wij niet zomaar gebeuren. Want kou betekent niet automatisch dat je mooie jurken achter slot en grendel moet gooien. Zo draag je ze wanneer het vr-r-r-riest.

Mocht jij inmiddels het uithangbord zijn geworden van deze trend (wij wel namelijk) of het liefst alleen nog maar in warme onesies rondloopt, hierbij willen we toch graag de jurk prediken. Lak aan dat ijzige natuurgeweld, zo kan het ook:

[STAP stap=”1″]

Denk in laagjes

Van een t-shirt met lange mouwen tot een coltrui (hoezo oubollig? Zo draag je ‘m!), je kunt ze prima onder je jurk dragen (afhankelijk van de stijl). Het geeft je jurk zelfs een verfrissende, nieuwe uitstraling. Die blote voeten in je schoenen, lijkt ons dan weer een minder strak plan. Op eigen risico.
€10 via H&M

[STAP stap=”2″]

Buh-bye panty

Bron: Sortra

Natuurlijk mag het wel, wij verbieden hier niks. Maar dit zijn nu niet bepaald de juiste weersomstandigheden voor dunne zwarte panty’s. Daarom: experimenteer eens met een broek onder je jurk. Natuurlijk niet onder je loeistrakke little black dress, maar een leren skinny of flared jeans kan heel leuk staan onder een jurk met een col.
€19,99 via Mango

[STAP stap=”3″]

Combineer het met een trui

Of je nu een zwierige jurk, maxi-jurk of een body-hugging exemplaar draagt (deze past het beste bij je figuur). Een dikke wollen trui erop is niet alleen heel stijlvol, maar houd je vooral ook lekker warm en comfortabel.
€95 via De Bijenkorf

[STAP stap=”4″]

Draag hoge laarzen

Het grootste struikelblok bij een jurk in de winter: hoe houd je je benen warm? Een stel (knie)hoge laarzen is hierbij een perfecte oplossing. Ga voor een mooi leren stel of juist suede. Ben je klein van stuk en heb je daardoor moeite met het vinden van de juiste laarzen? Lees dan hier verder.
€69,95 via Ziengs

[STAP stap=”5″]

Vergeet de sjaal niet

Naast een dikke trui, kun je er ook nog een fijne sjaal op dragen. Vooral mooi wanneer je, zoals op de afbeelding, een outfit draagt in één kleur. Dit zorgt voor meer dynamiek en geeft het zelfs een stoer randje.
€19,95 via Pieces

Deze 4-jarige maakt briljante jurken van papier>

Reageer op artikel:
5 manieren om een jurk te dragen wanneer het buiten vriest
Sluiten