Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 21 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

De 5 beste manieren om spierpijn na het trainen tegen te gaan

Sporten is heerlijk en goed voor je, maar je spieren kunnen er een behoorlijke klap van krijgen. Je hebt je spieren overbelast en als je niet uitkijkt, kun je dit de volgende dag op een pijnlijke wijze voelen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je tegen spierpijn kunt doen. Dit zijn ze:

1. Eten en drinken

Sommige mensen ploffen na een workout op de bank en denken niet aan hun herstel. Ze eten bijvoorbeeld niet na de training of ze gaan voor simpele voeding zonder voedingswaarden. Het beste is om vrijwel direct na de training te eten. Je lichaam heeft dit namelijk nodig om goed te kunnen herstellen. En hoe eerder je hiermee begint, hoe beter.

LEES OOK: 6 x De beste voeding en dranken voor na een workout.

2. Foam rolling

Foam rolling kun je gemakkelijk thuis doen. Het voorwerp kost zo goed als niks, maar verlost je daarentegen van de nodige pijn. Doe het nadat je getraind hebt, dan verlos je de spieren van hun spanning. Foam rolling voelt misschien niet altijd even comfortabel, maar dat doet spierpijn uiteraard ook niet.

3. Sportmassage

Ga naar iemand toe die hier gespecialiseerd in is en je niet slechts een normale massage geeft. De massage voelt misschien niet enorm ontspannend aan maar het verlost je wel van spierpijn. De sportmasseur pakt namelijk echt de spieren aan en brengt de afvalstoffen in het lijf in beweging.

4. Slim herstellen

Na een zware training ben je misschien geneigd om niet meer uit de bank te komen, terwijl het eigenlijk beter voor je is om dat lichaam in beweging te houden. Een rondje lopen volstaat, je hoeft dus echt niet opnieuw je lichaam zwaar te overbelasten. Op deze manier loop je als het ware de spierpijn eruit.

5. Geen pijnstillers nemen

Pijnstillers kunnen inderdaad de pijn verminderen, maar je workout is hier niet bij gebaat. Het kan namelijk het herstel van je spieren in de weg zitten. En dat wil je eigenlijk niet hebben natuurlijk. Bewaar de aspirine en ibuprofen dus liever voor andere pijntjes en behandel je spierpijn met bovenstaande tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme