Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 25 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 5 moedervriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft

Als moeder kan je niet zonder je moeder-squad. Dat clubje dierbare vrouwen bij wie je aan een half woord genoeg hebt omdat ze als geen ander begrijpen hoe intens het moederschap soms is. 

Die moedervriendinnen zijn goud waard. Of ze nou je buurvrouw is, honderden kilometers verderop woont, je haar wekelijks ziet of een keer in de drie maanden; zonder hen zou het moederschap een stuk zwaarder zijn. Heb je ook behoefte aan zo’n moeder-squad waar je altijd op terug kan vallen? Probeer dan deze 5 type vrouwen om je heen te verzamelen.

1. De moeder die je schuldgevoel wegneemt

Zijn je opvoedskills de laatste tijd wat eh, minder conventioneel? Enter de moedervriendin die altijd je schuldgevoel wegneemt. Aten je kinderen popcorn als avondeten? Dan is zij er om je erop te wijzen dat popcorn ooit gewoon maïs was en dat maïs prima deel uitmaakt van een gebalanceerd voedingspatroon. Hebben ze de hele dag zitten gamen? Top, dan hebben ze lekker hun oog-handcoördinatie perfect getraind. Echt waar, deze vrouw zou zo aan de slag kunnen als spindoctor in de politiek.

2. De zelfde-fase-als-jij moeder

Niets zo waardevol als een vrouw die precies hetzelfde doormaakt als jij. Van de slapeloze nachten en de terrible two’s tot het moment dat ze voor het eerst naar de brugklas en later op kamers gaan: jullie doen het samen. Wie anders moet je een appje sturen als de ontlasting van je baby neon-oranje is (inclusief fotobewijs)? Nog een reden om toch eens koffie te drinken met die leuke vrouwen die je hebt ontmoet tijdens zwangerschapsyoga.

3. De door de wol geverfde moeder

Ze heeft alles al een keer meegemaakt en schiet vrijwel nergens meer van in de stress. Of je kind fles- of borstvoeding heeft gehad maakt geen mallemoer uit voor z’n latere carrière en dat speentje heeft ‘ie wel geloosd tegen de tijd dat ‘ie gaat studeren. De gebroken nachten liggen inmiddels ver achter haar, maar ze weet precies wat er wel – en wat er juist niet toe doet wanneer het op opvoeden aan komt. Ze herinnert je eraan zoveel mogelijk te genieten nu ze nog klein zijn en je niet direct te maken over details – voor je het weet hoor je twee niks meer van ze omdat ze liggen te comazuipen op Chersonissos (sorry).

4. De meelevende moeder

Ze is de eerste die je meeneemt voor koffie als je hoort dat jouw kind de pestkop van de klas is of wanneer je je krijsende peuter uit een schoolvoorstelling moest afvoeren. De meelevende moeder vraagt nooit waarom, oppert nooit dat je kind misschien ADHD heeft en overstelpt je nooit met ongevraagd advies. Ze is kalm en stabiel en verzekert je ervan dat je het moederschap heus wel overleefd, ook al vraag je jezelf soms af hoe dat dan in vredesnaam moet.

5. De laidback moeder

Telefoontje dat je geliefde overwerkt? Deze moeder kan je altijd bellen voor een lastminute wijn- en vissticks-date. Ze is flexibel, niet rigide wanneer het op haar agenda aan komt en je hoeft nooit je huis voor haar op te ruimen. Ze rolt niet met haar ogen wanneer je zegt dat je niet nóg een dag stakende leraren aan kan en weet welke speeltuinen het dichtst in de buurt zijn van een gezellige koffietent. Bonus: haar kinderen lopen negen van de tien keer rond in pyjama en ze heeft nog nooit iets geknutseld wat ze op Pinterest zag.

Heb je ze gevonden? Tot in de eeuwigheid koesteren, die heldinnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 moedervriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft
Sluiten