Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 20 feb 2019

5 ochtendrituelen die je aan het einde van de dag een voldaan gevoel opleveren

Een goed begin is het halve werk. Als je je ochtend goed begint betekent dit vaak automatisch ook een geslaagde dag. Er is niks zo fijn als met een voldaan gevoel ‘s avonds weer in bed stappen en daarom zijn deze 5 ochtendrituelen aan te raden:

1. To do list

Begin je dag met een to do list. Schrijf allerlei zaken op die moeten gebeuren en hang hier een tijdstip aan. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om me-time in te calculeren. Zo raak je ook niet ontmoedigd. Als je je dag kort samenvat ben je eerder geneigd om hier iets van te maken. Het is een kleine moeite en het kan je veel opleveren. Daarnaast is het doorstrepen van al je to do’s heerlijk.

2. Gezond ontbijt

Als je je dag gezond en goed begint ben je eerder geneigd de dag gezond voort te zetten. Het is nu eenmaal zonde om na je gezonde smoothie een burgertje van de mac weg te werken. Begin je dag gezond en smeer gelijk gezonde bammetjes voor de rest van de dag. Als je dit herhaaldelijk doet wordt het onderdeel van je vaste routine en zul je hier nog meer profijt van hebben.

LEES OOK: 5 Gezonde ingrediënten die je smoothie meer vullend maken.

3. Werk aan je passie

Het leven bestaat niet alleen maar uit zaken die moeten gebeuren. Er zijn namelijk genoeg dingen waar we blij van worden en die we graag doen. Plan deze dingen in en je zult zien dat je hier energie van krijgt. Dit kan van alles zijn, denk aan: tekenen, sporten, breien, het leren van een nieuwe taal en etc. Maak tijd voor de dingen die je leuk vindt en je wordt automatisch een blijer persoon.

4. Dankbaarheid reminders

We staan helaas niet vaak genoeg stil bij alles wat we hebben. We zijn eerder geneigd om te kijken naar wat we niet hebben, wat we missen of naar wat ons mankeert. Terwijl er in feite genoeg is om dankbaar voor te zijn. Dit kunnen grote dingen als: liefde, familie, gezin en vriendschap zijn. Maar ook kleine dingen als: warm water, eten, zon, frisse lucht en elektriciteit. Niks is namelijk vanzelfsprekend, herinner jezelf hieraan.

5. Wandelen met je hond

Dit kan natuurlijk alleen als je een hond hebt of er een kan lenen. Wandelen met de hond is goed voor onze geest. We zijn lekker in de buitenlucht en bekijken de wereld en onze zorgen op een andere manier. Het is al helemaal fijn om je dag hiermee te beginnen. De frisse buitenlucht zal jou en je mindset goed doen. En hier kun je fijn de rest van de dag van profiteren.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
5 ochtendrituelen die je aan het einde van de dag een voldaan gevoel opleveren
Sluiten