Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 23 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Verloven? Bespreek deze onderwerpen voordat je trouwplannen maakt

Love is in the air en het liefst zijn jullie geen dag meer afzonderlijk. Dit is natuurlijk prachtig en heel fijn, maar als je van plan bent om hem het jawoord te geven en je te verloven, kun je maar beter eerst een aantal dingen bespreken. Het is toch fijn om te weten dat jullie op één lijn zitten.

Verloven? Bespreek dit eerst even

Wees daarom verstandig en bespreek eerst de zaken die er echt toedoen. Als jullie elkaar hierin kunnen vinden en elkaar respecteren zijn jullie waarschijnlijk een match made in heaven. Maar er is niks mis mee om het zekere voor het onzekere te nemen. Dus bespreek vooral onderstaande punten:

1. Geld

Misschien heeft jouw partner een gat in zijn hand en erger je je hier – op zijn zachts gezegd – mateloos aan. Als jullie dit onbesproken laten en hier geen verandering in aanbrengen, kan dit volledig uit de klauwen lopen. Hij zal misschien wat zuiniger moeten worden en jij wat minder een ‘controlefreak’, heb het hier vooraf over en zorg dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

2. Kinderen krijgen

Als jouw partner dolgraag kinderen wil en jij niet kan dit een groot probleem in de relatie vormen. Al is jullie liefde nog zo intens, als de een een kinderwens heeft en de ander niet, zal er iemand een belangrijk levensdoel moeten opgeven. Bespreek daarom altijd voordat je je gaat verloven of er kinderen in jullie leven komen. Het is namelijk voor jullie allebei zeer onprettig om op deze manier in een relatie of zelfs huwelijk te treden.

LEES OOK: Vader: ‘Ik houd van de moeder van mijn kinderen, maar ik mis mijn vrouw’.

3. Ruzie en goedmaken

Jullie gaan ongetwijfeld ruzies krijgen in de relatie, hoe rooskleurig deze ook is. Als jullie niet weten wat jullie na zo’n ruzie moeten doen, wordt het knap lastig. Door elkaar en de relatie te leren kennen weet je wat ervoor nodig is om het bij te leggen. Misschien zul je je partner moeten benaderen om het erover te hebben, of hij geeft jou een knuffel en maakt het op zijn manier goed. Maar het leren goedmaken is wel zo fijn binnen een gelukkige relatie.

4. Carrière maken

Als jij de nieuwe CEO wil worden van een groot bedrijf, maar jouw partner je liever als huismoeder ziet, is er wellicht sprake van een probleem. Misschien ben je een wonderwoman met energie voor tien en kan je het een soort van allebei. Maar dat wil nog niet zeggen dat dat is wat je wil. Je hebt je hele leven gedroomd van die topfunctie en als jouw partner je hierin niet steunt of begrijpt, dan kan het een probleem worden binnen je relatie.

5. Seksverlangens

Misschien heeft jouw partner hele andere verlangens dan jij. Hij houdt van kinky dingen en dit is niet waar jouw behoeftes liggen. Als het iedere keer een strijd wordt om met elkaar in bed te stappen, voorspelt dit waarschijnlijk niet al te veel goeds. Je kunt je een poosje aan zijn verlangens toegeven, maar niet je hele leven lang. Bespreek dit soort zaken voordat jullie je gaan verloven, anders is het het begin van het einde.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme