Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind september 20, 2015

5 overduidelijke signalen dat je nog niet aan kinderen toe bent

Mijn Facebook stroomt over van lieve kijk-eerste-stapjes-video’s en foto’s van dansende peuters. En ja, dan denk je wel eens: wanneer ga ik voor de bijl? Maar ja, als online redacteur weet ik als geen ander, achter al die súperschattige kiekjes op Facebook en Instagram gaat een hoop bloed, zweet en tranen schuil. De ongeschreven regel: dat deel je niet op Facebook.

Als collega Muriel dan vertelt over hoe zij van voetbalveld, naar hockeyveld, naar zwemles, naar basisschool holt met haar drie jongens. Hoe collega Inge al een week niet slaapt omdat baby tandjes krijgt en ik collega Maaike al in tijden niet heb gezien wegens oppasproblemen en een ziek kind, denk ik: hoe? Hoe doen jullie het?

Dus: moet je er nog niet aan denken dat je kind in je hand snuit of dat je een poonami aantreft (je weet wel, een tsunami aan poep in een ontplofte luier), maar tikt je biologische klok? Ik deed online wat research en kwam tot deze vijf signalen dat je nog niet toe bent aan kinderen.

1. Je vindt kinderkleding eigenlijk schattiger dan de baby zelf

Geef toe: hoe cute zijn die mini-Converse, Vans of Nike’s?

2. Je maakt je druk over wat andere mensen van je denken

Vergis je niet: als ouder zijnde krijg je o-ver-al kritiek op. Over of je borstvoeding geeft, over hoeveel suiker ze eten, over hoeveel tv ze kijken, hoeveel je thuis bent en ga zo maar door. Of het nu van je familie is, de buurvrouw of de vrouw met de rollende ogen in de supermarkt.

3. Je houdt van mooie spullen

Zeg maar gedag tegen je pastellerige interieur. Vanaf nu slaan plastic borden en een stortvloed aan speelgoed de klok. Je oh zo leuke autootje wordt overgenomen door verdwaalde M&M’s, kinderzitjes en vlekken, om over je mooiste kleding maar te zwijgen.

4. Je eet graag in alle rust

Oké, je bent er nog niet klaar voor.

5. Je hebt graag tijd voor jezelf

Want, leven met kinderen betekent dat je ‘eigen tijd’ beperkt wordt tot die tien minuten die je onder de douche staat. Tenzij er iemand op de deur staat te bonzen, that is.

Toen ik het met collega Muriel over dit artikel had, schreeuwde ze uit: ‘ik herken mezelf in ALLE redenen om géén kinderen te krijgen!’ Terwijl ze toch echt wel drie happy kids op de wereld heeft gezet. Onze conclusies: die schoentjes blijven schattig (tip: stick to the budget), mensen zeuren altijd (waarom heb jij nog geen kinderen?), we hebben nog steeds een zwak voor mooie spullen (die soms sneuvelen tijdens een potje ravotten op de bank en waar we dan stilletjes om huilen) en ja, het liefst eet Muriel af en toe rustig zonder kinderen in de buurt. Haar oplossing? Romantische dinertjes later op de avond als de kids op bed liggen. En zo zijn er nog wel meer oplossingen te bedenken.

Wij vragen ons af: ben je ooit écht klaar voor het moederschap? Geef je mening op onze Facebook >

Reageer op artikel:
5 overduidelijke signalen dat je nog niet aan kinderen toe bent
Sluiten