Eva Dusch
Eva Dusch Relatie 12 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 punten bepalen volgens experts of je relatie goed zit

Natuurlijk loop je naar het altaar met de gedachte dat je relatie voor altijd is. Want de liefde tussen jullie maakt zelfs Trump en Biden nog beste vrienden. Toch kan niemand met zekerheid zeggen of er ooit een scheiding op de loer ligt. Of wel? Een groep scheidingsadvocaten beweert het te kunnen voorspellen.

Overleeft je relatie het?

En dat bepalen ze aan de hand van deze vijf factoren.

De prijs van je verloving en ring

Diamonds are forever. Zou het dan echt? Uit deze studie van Emory University blijkt dat hoe meer geld je spendeert aan de ring, hoe groter de kans op een scheiding. Niets leukers dan het uitzoeken van een ring, jurk en alles poespas erom heen, maar vergeet niet waarom je straks voor het altaar staat.

Hoelang jullie al samen zijn

Dit geeft geen garanties, maar het klinkt best logisch dat hoe meer ‘oefentijd’ voor het huwelijk, hoe beter de cement tussen jullie. En hoe beter de band en het vertrouwen. En we zijn allemaal bekend met het mysterieuze fenomeen the seven year itch (tevens ook een film uit 1955)? Dit is niet uit de lucht gegrepen. Volgens deze studie begint het vaak tussen de vier en zeven jaar te piepen en kraken.

Het leeftijdsverschil

Grote verschillen tussen partners is steeds normaler en niemand die nog schrikt van termen als MILF of DILF. Toch blijkt uit onderzoek dat vrouwen die drie jaar of meer ouder zijn dan hun partners, die hebben 53% meer kans op een scheiding. Het verschil mag op dit moment misschien nog geen rol spelen, maar hoe zit dat over tien of twintig jaar?

Of jullie met je ogen rollen

Kan zoiets onzinnigs een spelbreker zijn? Ja, zegt deze studie. En een van de advocaten zegt: ‘Elke negatieve vorm van interactie met je partner moet je compenseren met vijf positieve vormen.’

Je inkomen

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat geld de grootste veroorzaker is van stress en conflicten in een relatie. Dat verklaart misschien het hogere aantal scheidingen in gezinnen met een lager inkomen. Ook een groot verschil tussen jullie beide inkomens of de manier waarop jullie met geld omgaan kan voor spanningen, relatieproblemen en uiteindelijk zelfs een scheiding zorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 5 punten bepalen volgens experts of je relatie goed zit
Sluiten