5 redenen om dit jaar wél naar een kerstmarkt in Duitsland, België of Frankrijk te gaan

Het duurt niet lang meer of de eerste kerstliedjes knallen uit je radio. En dus kunnen we binnenkort ook weer kerstmarkten gaan bezoeken. Nog nooit geweest? Zonde! Echt, je komt nergens zo heerlijk in de kerststemming. Gezellig samen met je vriendinnen kerstinkopen doen, Glühweintje erbij. Wij houden ervan!

5x waarom jij echt eens een kerstmarkt zou moeten bezoeken:

[STAP stap=”1″]

Het is de ultieme me-time

Na een druk jaar en met de feestdagen op komst is de aanloop naar kerst dé perfecte tijd om even te genieten van wat tijd voor jezelf. Laat man en kinderen thuis, bel je vriendinnen en ga lekker een dag kletsen, shoppen en genieten van al het leuks dat een kerstmarkt te bieden heeft. Kun je er daarna weer weken tegenaan.

[STAP stap=”2″]

Beleef het ultieme kerstgevoel

We zeiden het al: je komt nergens zo in de kerststemming als op een kerstmarkt. Prachtig versierde kerstbomen, overal lichtjes en kaarsjes en de geur van dennenappels; zo’n markt is een groot sprookjesachtig winterwonderland.

[STAP stap=”3″]

Geniet van lekkere hapjes

Kerstmis en lekker eten; het hoort bij elkaar. Dus ga je op dit uitje met je vriendinnen ook van heerlijk eten genieten. In de ene stand haal je zo’n zakje met gepofte kastanjes, in de andere proef je de heerlijkste chique kersthapjes en verderop staat een chocoladefontein. Kom je meteen op ideeën voor de kerstborrel en het -diner.

[STAP stap=”4″]

En natuurlijk een lekker Glühweintje!

Zei er iemand Glühwein!? Ga je met de trein, dan kun je er een (of twee) meer wegtikken. Je moet jezelf wel warm houden, toch? Tip: NS International heeft een lekkere aanbieding, waarmee je voor nog geen vijftig euro samen met de trein naar België reist én weer terug. Wel even voor 20 november een ticket reserveren.

[STAP stap=”5″]

Je hebt meteen alle kerstcadeautjes in huis

Van die grappige kerstsokken voor de kinderen, een mooi sfeerlichtje voor je moeder, tijdens de kerstmarkt kun je meteen alle kerstcadeautjes inslaan. Ook dat is trouwens een reden om met de trein te gaan; je zult heel wat terug te sjouwen hebben. Wel zo makkelijk dus als je praktisch vanaf de kerstmarkt met tassen en al in een trein kunt ploffen en lekker onderuit kunt zakken. Om na te praten over de heerlijke dag waarop het al even Kerstmis was.

Ben je om, maar weet je nog niet welke kerstmarkt je wil bezoeken? Op de website van NS International vind je een handig overzicht van treinreizen naar alle bestemmingen in Frankrijk, Duitsland en België.

NS International

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
5 redenen om dit jaar wél naar een kerstmarkt in Duitsland, België of Frankrijk te gaan
Sluiten