Redactie
Redactie Eropuit 30 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om met de kids naar het strand te gaan

Ja, het is even slepen met overvolle tassen eten, drinken, luiers en zonnebrand en inderdaad, dat zand gaat echt overal zitten. Maar los van die kleine ongemakken is met het gezin naar het strand gaan vooral heel erg leuk. En de snoetjes van je kinderen na afloop: onbetaalbaar!

Onze vijf redenen om vaak naar het strand te gaan:

1. Eindeloos ontdekken

Kleine kinderen ontwikkelen hun zintuigen door nieuwe texturen, geuren en bewegingen te ervaren. En welke plek is daarvoor beter geschikt dan het strand? Schelpen, zeewier, koud water, warm water, wind, nat zand, droog zand, steentjes: het strand is één grote ontdekkingstocht.

2. Rust!

Al dat rondrennen is natuurlijk al vermoeiend, maar daarnaast heeft ook het geluid van de zee bewezen een ontspannende werking. De klanken van aanspoelende golven geven baby’s hetzelfde gevoel als toen ze in de baarmoeder zaten. Grote kans dus dat je moeilijk slapende baby of peuter op het strand ineens heerlijk in slaap doezelt..

3. Wonder water

Ze zeggen niet voor niets dat zout water (tranen, de zee en zweet) altijd positief werkt op je gemoedstoestand en lichaam. Door de hoge magnesiumwaarde van het zilte zeewater vermindert eczeem en de luchtvochtigheid gaat verkoudheid tegen.

4. Opladen

We schreven al eerder over hoe belangrijk het is om je kind (en jezelf) goed te beschermen in de zon. Overdag in het volle licht spelen wordt dan ook afgeraden, maar onder een parasol krijgen ze de nodige vitamines net zo goed binnen. Toch langer in de zon? Trek ze dan een t-shirt aan en zet een hoedje op.

5. Verveling?

Ooit een kind horen klagen dat hij zich verveelde op het strand? Wij in ieder geval niet… Of ze nou een hele dag zandkastelen bouwen, een potje beach tennissen of achter de golven aan rennen, vermaken doen ze zich sowieso wel. En dat betekent voor jou ook eindelijk eens tijd voor dat goede boek…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 redenen om met de kids naar het strand te gaan
Sluiten