5 redenen waarom een moeder nooit meer offline shopt

Ok, ok, het is een beetje boud gezegd, maar geef toe: naar de winkel gaan en shoppen was vóórdat je kinderen kreeg nog leuk. Nu is het een crime, zeker als je je kroost bij je hebt. Als je (hoe zeldzaam) even zonder de kinderen kunt winkelen, is het toch nog vele malen effectiever om achter de laptop te kruipen en je parels online te scoren. Kun je die extra me-time besteden aan een bezoekje aan de manicure, sauna of je favoriete koffietentje.

1. Shoppen met de kinderen = hel

Ik ben er maar al te vaak ingetrapt. ‘Mama moet nog even een cadeautje kopen voor Vincents vriendje.’ En hop, daar ga je de Bart Smit binnen met je drie kinderen. Aan je benen zul je ze niet zien hangen, maar probeer ze maar weer eens mee de winkel uit te krijgen. Zonder gesmeek om een auto, Barbie of wat dan ook. Iets, iets willen ze hebben. Het is als een rode lap op een stier. Speelgoedwinkels maken kinderen gek. Online cadeautjes kopen is dus ideaal. Het is ook vaak goedkoper, want je kunt zoeken naar aanbiedingen. Je vindt altijd wat je zoekt en ze hebben vaak een inpakservice. En de kinderen? Die merken er niks van, des te groter de verrassing.

2. Tijd besparen = me-time creëren

Online shoppen is als één winkelstraat met al je favoriete winkels binnen kruipbereik. Doordat je efficiënter kunt kopen bespaar je uren tijd. En tijd is me-time. Tijd om een spa-bezoekje te boeken. Om een uur lang (ja, ik doe een moord voor één uur) de krant te lezen in mijn favoriete koffietentje. Of om stiekem overdag Netflix aan te zetten en op m’n IPad De Killing aflevering 14 te bekijken.

3. Budget shoppen = een extra paar schoenen

Als je je weg goed gevonden hebt naar de juiste winkels weet je dat je een stuk voordeliger kunt winkelen. En de man des huizes zal het waarderen dat je goedkoper uit bent. In vrouwenlogica betekent dat dat je een extra paar schoenen kunt kopen. Aangezien mannen niet van winkelen houden, laten we hem daarover in het donker en trekken we die schoenen na enkele maanden aan. Op de vraag: ‘nieuw?’ antwoorden we laconiek: ‘die schoenen? Nee joh, die heb ik al tijden, maar heb ze weer herontdekt’.

4. Langdurige relatie = goed gevoel

Als ik mijn favoriete online winkel voor kinderkleding ‘binnenkom’ word ik altijd vriendelijk begroet. Ze weten wat ik de vorige keer heb gekocht en wat mijn favoriete merken zijn. Ze kennen de kleding en schoenmaten van mijn zoons en als ik iets leuks zie geven ze me meteen een suggestie voor wat daar bij past. Goed, mijn favoriete koffie kunnen ze niet voor me zetten, maar die maak ik dan toch zelf even. Minor detail.

5. Etsy = onverslaanbaar

Van alle prachtige verborgen winkeltjes met bijzondere spullen kan niets Etsy.com verslaan. Als ik niet oppas komt punt nr. 2 hiermee in het gedrang, maar ik kan uren surfen naar geinige accessoires voor mijn kantoor. Een eiermutsje voor mijn mobiele telefoon of een kek nieuw hoesje dat niemand heeft. En je vindt er de schattigste kinderkleding. Het is fijn om te weten dat je veilig online shopt als je afrekent met je creditcard.

Extra: veilig betalen
En, koop je vaak en veel online? Dan wil je wel veilig betalen en bij problemen verzekerd zijn dat je in de meeste gevallen je geld terug krijgt. Als je betaalt met een creditcard van International Card Services (ICS), dan kun je een beroep doen op de Aflevergarantie. Er bestaan vooroordelen over betalen met je creditcard, maar Famme ondervindt eigenlijk alleen maar voordelen. Het is bijvoorbeeld een fabel dat je altijd rente betaalt over aankopen met je creditcard. Dit is dus niet het geval. Je ontvangt van ICS 1 x per maand een rekeningoverzicht van al je creditcarduitgaven. Wanneer je binnen 21 dagen na ontvangst van dit rekeningoverzicht het volledige uitstaande bedrag terugbetaalt, betaal je geen kosten. Wij betalen onze rekening maandelijks via automatische incasso, dus hebben er vrijwel geen omkijken naar. Een creditcard kost, afhankelijk van de kaart die je kiest, zo’n € 35,- per jaar. Lees hier meer over de Aflevergarantie.

De voordelen die betalen met een creditcard biedt:
1. Je kunt aanspraak maken op de Aflevergarantie. Wordt je online bestelling niet geleverd? En geeft de webshop geen gehoor? Als je hebt betaald met een creditcard van ICS, kun je een beroep doen op de Aflevergarantie.
2. Als je een verkeerd artikel of een nepper ontvangt en je komt er met de webwinkel niet uit, betaalt ICS het bedrag terug en onderzoekt het voorval.
3. Bijna al je aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging met de Aankoopverzekering.

Kijk voor meer informatie en tips over veilig online betalen op www.zekermetjecreditcard.nl.

Check altijd de voorwaarden van je eigen creditcard. De voorwaarden van de creditcards die niet door ICS worden uitgegeven, kunnen anders zijn.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een moeder nooit meer offline shopt
Sluiten