Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 22 sep 2017

5 redenen waarom het extra leuk is om te trouwen als jullie al kinderen hebben

Afgelopen weekend was het zo ver. Na een jaar lang bridezilla te hebben gespeeld, was Famme’s Anne dan eindelijk de bruid. Dat haar vriend – pardon: man – en zij al samen een dochtertje hebben, maakte deze dag extra mooi. En wel hierom:

Je hebt er een verdomd cute bruidsmeisje aan

Of bruidsjonker, als je een zoontje hebt. Hoe dan ook: ons dochtertje in een snoezig wit jurkje, met bloemenkransje in haar weerbarstige blonde krullen en haar guitige bekkie was om op te vreten! En dat zeg ik niet alleen hoor, als trotse moeder. Dat vond IEDEREEN. Uiteraard was onze peuter bloemenmeisje, en terwijl ze blaadjes strooide waren de ‘ooohs’ en ‘aaahs’ niet van de lucht. Dat ze na een paar stappen het hele mandje in één keer over haar hoofd leeg gooide, mocht de pret niet drukken.

Je krijgt er geinige foto’s door

Gelikte, perfect geposeerde foto’s met je mini-me’s als voorbeeldig bruidspersoneel? Vergeet het maar. Wij trouwden op het platteland en onze apekop wist niet hoe gauw ze achter de kippen aan moest rennen tijdens de fotoshoot. Ook gooide ze haar bloemenkrans af en wilde ze steeds opgetild worden. We moeten de foto’s nog binnenkrijgen, maar ik durf te wedden dat juist die spontane momenten met haar de allermooiste foto’s opleveren.

LEES OOK: Bruiloft wordt op hilarische wijze verstoord door bloemenmeisje

Ook kinderen hebben een rol

Ik vond het ontzettend leuk dat onze dochter, hoe klein ze ook is, tóch bij de ceremonie werd betrokken. Op het moment dat wij en onze getuigen de trouwakte ondertekenden, was er voor haar een speciale ‘kindertrouwakte’ aanwezig, waarmee zij ons als het ware ‘toestemming’ gaf om te trouwen (haar vage gekras werd goedgerekend). Zoetsappig? Nou en of! Lief? Echt wel!

Ze breken het ijs

Eerlijk gezegd was ik best zenuwachtig tijdens de ceremonie. Als alle ogen op mij gericht zijn, breekt het zweet me uit. Dus eigenlijk was het wel fijn, toen onze peuter tijdens de ceremonie spontaan rondjes ging rennen. Iedereen begon te lachen – de nerveuze bruid incluis – en de spanning was meteen uit de lucht. Dank je wel, lieve schat!

Leuk voor later

Pak de teiltjes er maar bij, want nu wordt het echt honingzoet. Komt-ie: ik vond het echt heel bijzonder om als gezin één te worden tijdens het trouwen. Dat ik nu dezelfde naam als mijn dochter en man draag. Alsof we nóg meer bij elkaar horen. En hoe leuk is het voor mijn dochter dat ze later kan zeggen (en zien) dat ze bij dit bijzondere moment is geweest? O, daar ga ik alweer. Ik pak even een tissue.

Het gedoe over de gastenlijst en dresscode, bijvoorbeeld. 13 dingen die niemand je vertelt over het plannen van je bruiloft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het extra leuk is om te trouwen als jullie al kinderen hebben
Sluiten