Redactie
Redactie Kids 14 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

5 Redenen waarom LEGO je kind creatiever maakt

Vroeger waren we niet weg te slaan bij onze bouwwerken van LEGO. Ook onze eigen kinderen zijn er gek op. Logisch, want ze kunnen helemaal los gaan met hun fantasie. Niets lijkt onmogelijk. Combineer het plezier van het bouwen met het kijken van de nieuwste The LEGO Movie 2 die je vanaf 6 februari kunt zien in de bioscoop en je kids raken niet meer uitgespeeld.

1. Fantasie de vrije loop

Met een beetje fantasie, kun je het onmogelijke, mogelijk maken. Dat je van een paar LEGO-blokjes hele kastelen kan maken of zelfs ruimteschepen kan creëren, daar is flink wat fantasie voor nodig. Kinderen leren spelenderwijs anders naar de dingen te kijken en worden er dus automatisch ontzettend creatief van. Dat begint al bij het eerste blokje.

En laten creativiteit en fantasie nou precies hele handige vaardigheden zijn waar je kind (ook later in zijn leven) heel veel aan heeft. Van huiswerk maken tot een lastige case op werk oplossen: als je out of the box kan denken, kom je al een heel eind.

Zoals met de Ultrakatty en strijder Lucy set van de nieuwe The LEGO Movie 2. Omdat je zelf alles kunt aanpassen (zoals de vele gezichtsuitdrukkingen van de Ultrakatty) kun je zelf de tofste verhalen bedenken.

LEGO

2. Het goede voorbeeld volgen

Al vanaf het moment dat kinderen in de luiers zitten, leren ze simpelweg door af te kijken. Ze doen jouw geluidjes na, nemen jouw gezichtsuitdrukkingen over en leren bovenal door te spelen. Dat gaat zo hun hele kindertijd door.

En niets is zo lekker als op een druiligere middag lekker binnen samen met LEGO bouwen. Met de nieuwe The LEGO Movie 2 wordt dat nog eigenlijk veel leuker. Je kan namelijk alle belangrijke momenten uit de film gewoon nabouwen met de sets die LEGO naast de film uitbrengt. Dus afkijken, zelf bouwen en je eigen wereld ervan maken.

Zo is samen met je kids naar de film niet alleen heel erg leuk (lees: lekker family time samen), achteraf kunnen de kinderen zichzelf urenlang vermaken door alles wat ze op het witte doek hebben gezien, na te spelen.

3. Samen spelen

Het is natuurlijk heel goed dat kinderen zichzelf leren te vermaken, maar een enorme LEGO-berg nodigt gewoon uit om samen mee te spelen. Zoals de uitklap feestbus met Disco Kitty, Tempo, Melody en Zebe uit The LEGO Movie 2. Een feestje bouw je immers niet alleen, toch? Dus met deze set moet je wel samen spelen.

Samen spelen is niet alleen heel gezellig, van samen spelen leert je kind ook te delen. Daarbij steken kinderen die samen spelen elkaar ook nog eens aan met hun creativiteit waar ze vervolgens van elkaar kunnen leren.

LEGO

4. Tijdloos speelgoed

LEGO is tijdloos. Kijk maar naar de hoeveelheid tijd die je vroeger zélf als kind stak in het uren bouwen met deze blokjes en tot hoe ver in je kindertijd dat zo ontzettend leuk bleef. Met een bak LEGO aan tafel of op de grond kon je uren bouwen. Het leuke is dat hoe ouder je bent, hoe ingewikkeldere bouwwerken je kan maken. Het verveelt dus nooit en weet altijd wel iets om te maken. Je creativiteit is onuitputtelijk.

5. Je kan het niet fout doen

Creativiteit wordt nog eens extra gestimuleerd als de mogelijkheden eindeloos zijn. Zonder grenzen kun je vrijuit denken en ook in alle vrijheid dingen creëren. Wanneer je aan het spelen bent, kun je eigenlijk niets fout doen. Het is jouw fantasie, daar zitten geen grenzen aan. En laat LEGO daar zich daar nou perfect voor lenen. Je bent eigenlijk nooit uitgebouwd.

Intussen helemaal fan geworden van The LEGO Movie 2 en is dit precies wat je je kind cadeau wilt geven? Alle sets van de film zijn verkrijgbaar in de webshop.

In samenwerking met LEGO

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 Redenen waarom LEGO je kind creatiever maakt
Sluiten