Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 3 mei 2015

5 redenen waarom regen zo slecht nog niet is

Het kan ook niet anders in Nederland, maar na een tijd van zonneschijn komt altijd regen. En na dagen van eigenlijk heel prima zonnig weer, moeten we de regen weer accepteren. Is dat even een tegenvaller?

Niet dus, want regen heeft ook zo zijn voordelen, en die willen wij je niet onthouden. Vijf redenen op een rijtje:

1. Je bent productiever op je werk

Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je mist van het mooie weer buiten. Dus die ellenlange to-do lijst krijg jij makkelijk af. Zon maakt je wel creatiever, dus als je iets moet bedenken, kun je dat beter vooruit schuiven naar een zonnige dag.

2. Je bent helemaal niet zo somber als je denkt

Onderzoekers zochten uit of mensen uit het zonnige Californië gelukkiger waren dan mensen uit regenachtige plaatsen als London. Wat blijkt nou? Dat is niet het geval. Je went aan elke situatie en zon is voor hen normaal. Overweeg je na ieder nat pak naar een zonnig land te verhuizen? Think again.

3. De heerlijke geur die komt met regen

Als Nederlander kan het niet anders dan dat je bekend bent met deze geur, die overigens minstens zo lekker is als die van oma’s appeltaart. Wat je ruikt heet ‘petrichor’ en komt door de olieachtige stof die planten uitscheiden in een droge periode om de groei van hun zaden te vertragen. Weer wat geleerd!

4. Je verbrandt meestal meer calorieën als het koud is

Regen betekent wolken, wolken betekenen geen zon en dus is het kouder, óók als het hartje zomer is. Je lichaam moet harder werken om je warm te houden en daarom verbrand je meer. Nog niet helemaal bikiniproof? Dan kun je dus best wat spatjes gebruiken. En laat je niet door de regen weerhouden om te blijven sporten, hè?

5. Je voelt je meer verbonden met je familie

Dat knusse gevoel dat je krijgt als jíj binnen zit en het buiten slecht weer is, zorgt ervoor dat je meer genegenheid voor je vrienden en familie voelt dan normaal. Geen slechte tijd dus om lekker te bonden met je familie.

Natuurlijk moet je wel weer een manier vinden om je kids te vermaken als het regent. Hier vind je tips voor leuke activiteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 redenen waarom regen zo slecht nog niet is
Sluiten