Inga Stoit
Inga Stoit Mind 21 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

5 ‘Problemen’ in relaties die je binnen het eerste jaar merkt (en die erop kunnen duiden dat jullie juist meant to be zijn)

Het eerste jaar van jullie samenzijn is spannend en veel bepalend. In dit jaar bekijken weet je al gauw of dit een match made in heaven is. Als jullie veel problemen hebben, vraag je je af of je dit nog wel jaren vol kan houden. Maar sommige ‘problemen’ zijn eigenlijk de basis voor juist een hele goede en succesvolle relatie.

Dit zijn de 5 ‘problemen’ die je in het eerste jaar van je relatie tegenkomt, terwijl ze er júist op kunnen duiden dat jullie meant to be zijn. Dus denk vooral twee keer na voordat je de handdoek in de ring gooit:

1. Onafscheidelijk willen zijn

Maar dan even net iets te veel. Iedereen begrijpt dat je in jullie eerste intens verliefde jaar vaak samen willen zijn. Maar er is iets als too much. Als je partner geen seconde zonder jou wil kan dit beklemmend aanvoelen. Je bent gek op jouw geliefde, daar ligt het niet aan, maar een beetje ademruimte is wel zo fijn. Verstik elkaar dus niet.

2. Jaloezie op zijn tijd

Een overkill aan jaloezie is nooit goed. Maar een klein beetje jaloezie kan daarentegen geen kwaad. Het is niet erg als je jaloerse gevoelens ervaart als jouw geliefde versierd wordt door een enorme hotty. Dit is menselijk en het is misschien zelfs een beetje gek als het je volledig koud laat. Zorg uiteraard wel dat je geen ruzie gaat zoeken.

3. Alles met je willen delen

Sharing is caring, maar dat neemt jouw geliefde wel heel letterlijk. Er is namelijk niks meer wat jij niet van jouw partner weet. Zo zijn er ook dingen die je misschien pas later had willen weten. Maar jouw partner vond het nodig je gelijk alles te vertellen. Dit kan even slikken voor je zijn, maar het geeft wel aan dat je hubby oprecht is.

4. Niet meer opdoffen

De eerste 2 maanden deed je partner nog behoorlijk zijn of haar best om er altijd maar prachtig uit te zien. Dit is nu (na een jaar anders). Maar dit is echter geen blijk van desinteresse. Het is eigenlijk juist een goed teken. Hij of zij is zo vertrouwd bij jou, al die opsmuk is eigenlijk helemaal niet meer nodig.

5. Seks is geen prioriteit meer

In het aller begin namen jullie het er flink van. Jullie hadden vaak seks en tegenwoordig is dit niet meer het geval. Dit is niet omdat het slecht gaat tussen jullie, maar omdat jullie ook andere belangrijke dingen te doen hebben. Je weet dat jij en je partner oke zijn, de frequentie van jullie seksleven heeft daar niks mee te maken.

LEES OOK: Date night at home! Zo wordt het een succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme