Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 21 nov 2016

5 simpele trucjes om een relaxte(re) moeder te worden

Natuurlijk, we houden zielsveel van onze kinderen, maar – eerlijk is eerlijk – wat is het soms vermoeiend om moeder te zijn. Er is altijd iets te doen, te regelen of op te ruimen of iemand die iets van je wil. De oplossing? De boel beter in balans brengen. En dat is makkelijk er dan je misschien denkt.

Deze vijf handige strategie├źn helpen je gebalanceerd(er) de dag door te komen.

[STAP stap=”1″]

Sta een uur eerder op

Rise and shine vast eens een uurtje voor de drukte begint. Ook als je geen ochtendmens bent. Echt, tijd voor jezelf is goud waard, vooral ‘s ochtends. Even lekker met een bakkie een krantje lezen, of een korte yogasessie zijn een fijn begin van je dag. Als de kids wakker worden, ben jij alvast opgeladen om aan de drukte van de dag te beginnen.

Relaxed door het leven gaan

[STAP stap=”2″]

Organiseer regelmatig een playdate voor je kind

Als jij de enige in de kamer bent, word je al snel gebombardeerd tot racebaan, publiek, of op een andere manier onderdeel van het spel van je kind gemaakt. Herkenbaar? De oplossing is simpel: nodig een vriendje of vriendinnetje van je kind uit waarmee hij of zij kan spelen. Zij houden elkaar bezig, en jij hebt even tijd voor jezelf.

LEES OOK: Ben je introvert? Dan zul je deze 25 illustraties sowieso herkennen

[STAP stap=”3″]

Laat ze alleen spelen

Als je kids het middagdutje ontgroeid zijn, betekent dat ook het einde van die heerlijke uurtjes voor jezelf ‘s middags. Want je kind mag dan wel geen behoefte meer aan rust hebben, maar jij wel! Het is dan ook extra belangrijk om het zelfstandig spelen te stimuleren. En dat kan het liefst op z’n eigen kamertje. Verplaats de LEGO, poppen, treinbaan en puzzels dus naar de kamer van je kind en geeft complimentjes als ‘ie lief zelf aan het spelen is. En anders: zie punt 2.

[STAP stap=”4″]

Las een break in

Eke moeder heeft af en toe een time-out nodig. Past dit niet in je drukke agenda? Toch wel. Zo kan het prima tijdens zwemles bijvoorbeeld. Of als je kind even televisie zit te kijken. Pak een boek of tijdschrift mee en focus daarop. De afwas komt later wel. Dit soort kleine pauzes helpen je om weer even op te laden.

[STAP stap=”5″]

Hanteer een (vroege) consequente bedtijd

Het word je overal op het hart gedrukt: breng je kinderen elke dag op tijd naar bed. Niet voor niets, want genoeg slaap is essentieel om gezond op te groeien. Bovendien: als je je kinderen elke dag op dezelfde tijd naar bed brengt, past hun biologische klok zich hierop aan en zul je minder snel last hebben van een humeurige huilbui van je kinderen. En minstens zo belangrijk: je kind op tijd in bed leggen, betekent ook een avondje rust voor jou.

Over bedtijd gesproken. Rondvraag onder moeders en eigen ervaring leert dat er een reden is dat we veel later naar bed gaan dan eigenlijk goed voor ons is. En dat is niet omdat we niet moe zijn…

Instagram

Reageer op artikel:
5 simpele trucjes om een relaxte(re) moeder te worden
Sluiten