Yara Mens
Yara Mens Erop uit 12 januari 2015

5 Spaanse steden waar je een keer naartoe moet

Brrrrrr, het is behoorlijk fris buiten. Hoog tijd om in de komende maanden ergens een weekje de zon op te zoeken. En waar kan dat nou beter dan in het prachtige Spanje? Hier een rijtje met vijf steden waar we maar al te graag naartoe willen. Viva España!

1. Barcelona

Ja, wie wilt daar nou niet heen?! The city that has it all!. Een heerlijk strand, de meest prachtige bouwwerken (hello Sagrada Familia!) en waar de temperatuur nu al best lekker is! Oh, en vergeet vooral de vele leuke winkels niet die deze Spaanse stad te bieden heeft. Wist je al dat ZARA in Spanje een stuk goedkoper is, omdat het een Spaans merk is?

2. Salamanca

Misschien niet de meest warme stad (vanwege het landklimaat kan het hier de eerste maanden van het jaar nog behoorlijk koud zijn), maar absoluut een must see. In Salamanca vind je de mooiste architectuur van heel Spanje. Vergeet daarom niet om een bezoekje aan de adembenemend mooie universiteit van Salamanca.

3. Sevilla

Waar Sevilla in de zomer eigenlijk nét iets te warm is, heeft de stad in deze periode van het jaar de ideale temperatuur. Sevilla wordt ook wel een ‘openluchtmuseum’ genoemd, omdat het vol staat met historische monumenten, kerken, parken en palmtuinen. Wil je echt de cultuur van Sevilla ontdekken? Ga dan in april tijdens de ‘Feria’: dé feestweek van Sevilla.

4. Málaga

Een heerlijke Zuid-Spaanse stad voor iedereen die lekker wil bijkomen in de zon. Málaga staat bekend om haar milde winters, leuke tapastentjes, schattige straatjes en fijne strand. En voor de liefhebbers: vanaf Málaga kun je de boot nemen naar Marokko. Je kunt dus heel gemakkelijk deze twee landen combineren tijdens je reis.

5. Granada

Ook in Granada is de temperatuur een stuk aangenamer! Hier bevindt zich één van de beroemdste monumenten van Spanje: het Alhambra. Een gigantisch, historisch paleis met overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Beslist de moeite waard om naartoe te gaan. Tip: koop je kaartjes voor het Alhambra wel van tevoren, anders kun je behoorlijk lang in de rij staan.

Nog niet genoeg gekregen van het Spaanse land? Er is nog veel meer te beleven. Zo zijn Madrid, Cordoba, San Sebastian, Santiago de Compostela, Toledo en Valencia ook zeker de moeite waard. Nog één laatste aanrader: in iedere Spaanse stad zit wel een taalschool. In de ochtend les, en in de middag lekker genieten van de cultuur of het strand.

Reageer op artikel:
5 Spaanse steden waar je een keer naartoe moet
Sluiten