Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind oktober 6, 2015

5 tekenen dat een vriendschap zijn beste tijd nu echt wel gehad heeft

Bloemen verwelken, schepen vergaan, maar onze vriendschap… ja, helaas zal niet elke vriendschap voor altijd bestaan. Soms is het niet tegen te houden, een vriendschap heeft zijn beste tijd gehad, je hebt er alles aan gedaan, maar ‘het’ is er niet meer. Hoe je dat herkent?

[STAP stap=”1″]

Jullie leiden heel andere levens, er is geen overlap meer

Jij hebt twee kinderen en een gezinsleven, zij is nog steeds single and ready to paaaaaaaartyyyyy! Als jij vertelt over de slapeloosheid door de tandjes van je jongste, antwoordt zij dat ze ook bijna niet geslapen heeft want het werd zó laat in dat café vannacht…

[STAP stap=”2″]

Je verliest je geduld

Het lijkt erop dat er geen ontwikkeling zit in haar problemen. En dat begint je zo langzamerhand een beetje op de zenuwen te werken.

[STAP stap=”3″]

Er is wederzijdse onverschilligheid

Jullie kunnen nog maar weinig energie opbrengen om oprecht blij of verdrietig te zijn voor de ander: ‘Je hebt een andere baan? Goh, leuk.’ ‘Oh en jij en je man gaan uit elkaar? Jeetje, nou zeg…’

[STAP stap=”4″]

Jullie zijn wel héél snel door gespreksonderwerpen heen

‘Hoe gaat het met je moeder?’ ‘En doe je nog steeds aan yoga?’
* ongemakkelijke stilte *

[STAP stap=”5″]

Als je haar naam op je telefoon ziet…

Soms laat je hem net iets te lang overgaan. Oeps.

Natuurlijk heeft elke vriendschap pieken en dalen, heb je weleens gewoon even geen zin in die-en-die vriendin en is het de moeite waard om te vechten voor een vriendschap. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar soms voel je het gewoon: de koek is nu écht op. Dat is waar dit stuk over gaat. Dan is het belangrijk te vertrouwen op je gut feeling en te doen wat jou het gelukkigst maakt.

Weleens een aflopende vriendschap meegemaakt? Wat doe je dan: afbreken of laten doodbloeden? Praat erover mee op Facebook!

Deze 6 typen vriendschap heeft echt iedereen nodig! in het leven >

Reageer op artikel:
5 tekenen dat een vriendschap zijn beste tijd nu echt wel gehad heeft
Sluiten