Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 13 juni 2018

Dit zijn de 5 tekenen dat je kind een oude ziel is

Als moeder is er zo’n beetje niks leuker dan aanschouwen hoe je kind zijn eigen karakter ontwikkelt. Maar nog grappiger is zien hoe je 3-jarige peuter zich van de een op andere dag ontpopt tot een 80-jarige.

Dit zijn de 5 signalen dat je kind een oude, bedachtzame ziel is.

1. Ze verkiezen boeken boven schermen

Hoe vaak je ook Sesamstraat aanzet op de iPad; de aandacht van je peuter verschuift altijd naar iets veel spannenders: de boekenkast. Het goede nieuws is dat je kind zo veel minder geconfronteerd wordt met blauw licht (en dus beter slaapt). Het slechte nieuws: ellenlange discussies voor het slapen gaan over nog één hoofdstuk.

2. En brengt graag alleen tijd door

Kinderen met een oude ziel zijn een ster in zichzelf vermaken. Het is niet dat ze het niet kunnen vinden met andere kinderen, maar meer dat ze zichzelf helemaal kunnen verliezen in een Lego-bouwwerk of kleurplaat.

3. Ze hebben een speciale band met oma

Zodra oma er is, is het alsof de koningin in hoogst eigen persoon op bezoek komt. Kinderen met een oude ziel voelen zich meer aangetrokken tot volwassenen om 2 redenen: 1) Ze verlangen naar rust, 2) Ze zijn altijd in voor een levendig gesprek.

4. Ze leven met anderen mee

Als je je teen stoot, is je kind degene die z’n blokken neerlegt en informeert of het wel gaat. Hij biedt je z’n favoriete speelgoed (tijdelijk) aan of geeft een kus als je zichtbaar pijn hebt. Hoe klein het gebaar ook, ze leven altijd mee en zien de emoties en/of pijn van een ander.

5. Ze zijn verantwoordelijk en onafhankelijk

Ook al is je kind amper 5, je weet dat hij het fort kan bewaken en de andere kinderen in toom houdt. Niet dat het zou moeten, maar het kan wel.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 tekenen dat je kind een oude ziel is
Sluiten