Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 22 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

5 tips om goedkoop te reizen

Al je spaargeld uitgeven aan een vakantie? Zonde! Zo haal je meer uit je vakantiegeld…

1. Reis in het laagseizoen (of met kinderen: in ieder geval niet in de bouwvak)

Vermijd de drukte en bespaar geld. Je kunt tot 70% minder geld uitgeven door in het laagseizoen te gaan in plaats van het hoogseizoen. Vliegtickets zijn vaak goedkoop, omdat de vliegtuigen toch vol moeten. En een ander voordeel: je hoeft geen uren in de rij te staan voor een toeristische attractie, waardoor je meer tijd hebt om meer te zien. En restaurants en hotels zijn ook goedkoper. Wij snappen ook wel dat dit niet altijd kan, met kinderen op school, maar het is het puzzelen waard.

2. Doe je voordeel met korting

Je zal je verbazen wat je allemaal met korting kunt vinden als je de tijd neemt om even goed te zoeken. Tours, restaurant, hotels bieden vaak een korting. Wees ook niet bang om te vragen of ze je een (extra) aanbieding kunnen doen.

3. Zorg dat je de beste deal krijgt

Ja, het kost misschien wat tijd, maar even op internet verder zoeken dan je neus lang is kan je een hoop geld opleveren. Vraag desnoods een oppas/neefje die de wereld over heeft gereisd voor zijn tips and tricks. Je werkt hard voor je geld, dus haal er zoveel mogelijk uit. Vergelijk prijzen tussen websites en check de prijs op verschillende dagen. Sommige websites gooien de prijzen omlaag in de midweek of juist op het einde van de week.

4. Vraag naar extraatjes

Je weet wat ze zeggen: nee heb je, ja kun je krijgen. Als je een hotel boekt, vraag dan of je er een gratis ontbijt of parkeerplek erbij kunt krijgen. Wacht niet af totdat iemand je iets aanbiedt, het is jouw taak om te vragen.

5. Boek op tijd

De beste tijd? 54 dagen voor vertrek volgens onderzoek. Lees er hier meer over >

Kende je deze tip al voor de allergoedkoopste reizen? >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 tips om goedkoop te reizen
Sluiten