Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 20 mrt 2015

5 tips om je LinkedIn-profiel onweerstaanbaar te maken

Grote kans dat ook jij een LinkedIn-profiel hebt. Want hè, welke werkende vrouw heeft dat niet? Groot gelijk, alleen of je veel uitnodigingen en vacatures binnen krijgt? Not so much. Af en toe scroll je door de nieuwsbrief, maar verder doe je er niet veel mee. Zonde!

Meer dan ooit wordt er op het web gezocht naar potentiele werknemers. Een LinkedIn-profiel is dus hartstikke belangrijk. Het is jouw plekje waar jij jezelf kunt promoten. Hoe zorg je dat je aandacht trekt?

1. Gebruik een foto

Profielen met een foto worden veertien keer meer bekeken dan die zonder foto. Dus, ook al ben je onzeker: upload een foto! En nee, die van dat feestje laatst is dan niet zo geschikt. Vraag een kennis die goed kan fotograferen om je op de foto te zetten of huur een fotograaf in. Het is het waard, écht.

2. Vergeet je vrijwilligerswerk niet!

Met al die honderden concurrenten op LinkedIn kan het voelen alsof je 0,0 ervaring hebt. Het is ook oké om minder traditionele werkervaring op je profiel te zetten. Volgens een onderzoek van LinkedIn ziet 42% van de recruiters vrijwilligerswerk als volwaardige werkervaring. Doen dus.

3. Bouw een netwerk

Op LinkedIn is je netwerk het allerbelangrijkste. Je connecties zijn heel waardevol als je naar een nieuwe uitdaging zoekt. Nodig je huidige collega’s dus zeker uit en misschien zelfs degenen waar je ooit mee wilt werken. Hoe meer mensen waar je mee gelinkt bent, hoe meer verbonden je bent met de industrie waar je in werkt.

4. Ben origineel

Natuurlijk ben jij óók gemotiveerd en gepassioneerd, alleen dat zeggen zorgt er niet voor dat je ineens opvalt. Sterker nog: dit zijn de meest gebruikte woorden op LinkedIn. Zeg liever specifiek waar jouw kwaliteiten liggen. Zo word je beter gevonden. En heb je aan een collega of baas gevraagd om een referentie te schrijven, vraag dan of ze een bepaalde kwaliteit uit willen lichten. Je wilt geen te algemeen verhaal over jezelf.

5. Laat je expertise zien

Niet doen: een profiel maken en nooit meer terug komen. Wil je ervoor zorgen dat je profiel snel gevonden wordt, dan is het belangrijk om regelmatig in te loggen. De website leent zich perfect om te zien wat er in jouw vakgebied speelt. Lees niet alleen, plaats ook informatie. Zo ben je een echte expert en laat je mensen zien waar jouw talenten liggen.

Nog meer tips voor je LinkedIn-profiel? Kijk dan even hier!

Reageer op artikel:
5 tips om je LinkedIn-profiel onweerstaanbaar te maken
Sluiten