Redactie
Redactie Gezondheid 15 juni 2017

5 tips tegen schurende dijen

Dit weekend stijgt het kwik weer enorm en dan kunnen de zomerkleren weer de kast uit. Wordt het die leuke kokerrok of toch dat strakke jurkje? Een klein nadeel: schurende dijen. Amy Schumer weet er wel raad mee en wij ook.

Laten we een ding voorop stellen: Gezonde Hollandse vrouwen hebben geen Thigh Gap, maar zijn gezegend met een goed stel heupen, benen en vollere dijen (halleluja!). Prachtig natuurlijk, maar ze kunnen soms wel in de weg zitten. Daarom tips voor de vrouw met Hollandse vormen, voor het betere flaneerwerk de komende tijd:

Deodorant

Deze tip komt van com├ędienne Amy Schumer waar we groot fan van zijn. Ze smeert haar dijen in met deodorant, zodat ze minder snel vochtig worden en langs elkaar glijden, getuige deze heerlijke het-kan-me-niet-schelen Instagram post.

Boxershort onder je jurk

Geen kort shortje (kruipt op) maar een variant met langere pijpjes. Je kan er een van je vriend lenen, al is dat misschien niet de charmanste oplossing.

Shape-wear broekje

Zit een boxer nog te los? Dan kan je gaan voor shape-wear , die blijven goed op hun plaats zitten en geven je nog een extra mooi figuur ook! De investering waard.

Talkpoeder

Een beetje de variant op deo. Voelt lekker zacht aan en koelt. Is vochtabsorberend en gaat daardoor huidirritatie tegen.

Vaseline

Smeer wat vaseline tussen je benen, zo glijden ze soepel langs elkaar en is er minder wrijving. Of gebruik glijmiddel in plaats van vaseline. Ja echt! Dit trekt niet in en blijft dus gewoon zitten. Voelt alleen wat glibberig. Wordt veel gebruikt tijdens fietsen en wielrennen.

Heb jij nog andere tips? Reageer hier!

Psst! Met deze kledingtips smokkel je jezelf 2 kilo slanker!

Reageer op artikel:
5 tips tegen schurende dijen
Sluiten