Yara Mens
Yara Mens Erop uit januari 25, 2015

5 tips voor een gratis upgrade naar business class

Een heerlijke vakantie kan niet slechter beginnen (of eindigen) met een ongelukkige zitplek in het vliegtuig naast iemand die niet zo fris ruikt, of met zijn gewicht ook jouw halve plaats in beslag neemt. Hoe heerlijk zou het zijn om eerste klas te vliegen en in alle luxe je vakantie te beginnen of af te sluiten?! Maar pff, van die business class prijzen gaan we nóg harder huilen. 5 tips om eerste klas te vliegen zónder de hoofdprijs te betalen.

1. Zorg dat je er netjes uit ziet

De meeste stewards/stewardessen weten dat de mensen die betalen voor de first class experience geen zin hebben om in het vliegtuig te zitten naast een slecht verzorgd iemand. Door er netjes en fris uit te zien, word je eerder uitgekozen dan wanneer je slippers en een hemdje draagt. Business class reizen heet natuurlijk niet voor niets business class.

2. Wees vriendelijk

Het klinkt misschien een beetje slijmerig, maar probeer een gesprekje aan te knopen met de stewardessen. Laat zien dat je ze waardeert. Ze hebben een beste zware job, en daar mag je ze heus wel even voor complimenteren. Stewardessen moeten de hele dag al naar gezeur en geklaag luisteren, dus een mooi compliment of leuk gesprek zal ze goed doen. Wie weet waar het toe leidt.

3. Stel je flexibel op

Voor jou zal je plaats in de economy class misschien weinig uitmaken, maar voor een ander kan dit wel heel belangrijk zijn. Ruil dus van stoel als je opmerkt dat iemand dat nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer iemand vliegangst heeft, en graag naast haar vriendje wel zitten of met een moeder die vanwege stoelgebrek niet naast haar kind kan zitten. Deze goede daad zal het personeel ongetwijfeld opvallen, en mocht er een plaatsje vrijkomen in de business class? Dan denken ze vast aan jou.

4. Laat merken dat jullie op huwelijksreis zijn

Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen, want vaak is het al aan jullie te zien: dit is geen gewoon reisje, maar jullie gaan op huwelijksreis! Laat jullie verliefdheid dus zien, want elke stewardess gunt een pas getrouwd koppel de beste start van hun huwelijk.

5. Blijf kalm

Er kan een hoop misgaan tijdens of voor je vlucht: vertraging of een vol vliegtuig… Je kunt je daar ontzettend over opwinden, maar dat veranderd niets aan de zaak. Wie weet geven ze die ene passagier die ondanks alles zó kalm en vriendelijk bleef, wel dat ene vrije plekje in de business!

Heb jij wel eens een upgrade gekregen? En hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Laat het ons weten via Famme op Facebook!

Reageer op artikel:
5 tips voor een gratis upgrade naar business class
Sluiten