Marleen Vos
Marleen Vos Eropuit 29 aug 2014

5 uiterst goede redenen voor een weekend Zeeland

Zeeland is misschien wel de meest onderschatte provincie van Nederland. Editor Marleen zette koers naar Walcheren en weet het na één weekend zeker: voor herhaling vatbaar!

1. Middelburg

Charmante stadjes genoeg in Nederland, maar in Middelburg word je zelfs op een mooie zaterdag in augustus niet onder de voet gelopen door toeristen. Een paar tips: Expresszo voor een lekker en relaxed begin van de dag met koffie, cake of het betere tostiwerk. De winkelstraat kun je rustig overslaan maar maak een uitzondering voor Si-Sa-Soep, een kinderwinkel met fantastische spullen van Scandinavische en Hollandse bodem. En loop alleen al voor de eigenaar, die zo uit een stripboek lijkt te zijn gestapt, éven binnen bij de Kite Gallery Juggling Store. Hier draait alles om spelen voor gevorderden met een assortiment van vliegers tot frisbees. En Chocolate Lovers is misschien wel het sympathiekste chocoladezaakje van Nederland, in een winkelpandje uit 1903.

De Timmerfabriek

Deze voormalige timmerwerkplaats uit 1914 vind je op nog geen 10 minuten rijden van Middelburg en is afwisselend het decor van dancefeesten, culinaire avondjes (tot eind augustus gaat de Gastrovan los in de keuken), voorstellingen en exposities. En met evenementen met namen als ‘Hossel die mossel’ kun je natuurlijk helemáál niet meer stuk.

3. Surfen in Domburg

Eén van de betere (golf)surfplekken van Nederland, maar veel minder druk dan Wijk aan Zee of Scheveningen. Wetsuit aan, plank mee en gáán of laat je eerst de basics bijbrengen door een wat meer ervaren surfgod. Ook leuke lessen voor kinderen!

4. Yrseke

Officieel niet in Walcheren, maar Yrseke ligt slechts een half uurtje rijden van Middelburg, dus dat zien we door de vingers. In 1874 zijn ze hier begonnen met het kweken van oesters en nog steeds worden de Zeeuwse delicatessen pal voor je neus uit het water gevist. Bij de Oesterij mag je er voor € 7,50 drie wegslurpen inclusief een groot glas wijn.

5. Chambres d’hotes Frankrijk-Noord

Franse vibes in Westkapelle. Een testnacht redde ik helaas niet meer, maar volgens velen runnen Lille en Edith, twee ‘importvrouwen van achter de vuurtoren’, de leukste b&b van Zeeland. In een boerenhof uit 1639, een open koetshuis en wat bijgebouwen, op ruim 5000 vierkante meter grond, slaap je in de meest fantastische kamers. Of in een gifgroene caravan, designboomhut of een prachtige soort houten tent. Extra plus: buiten bubbelen in een houtgestookte Dutchtub!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 uiterst goede redenen voor een weekend Zeeland
Sluiten