Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 10 augustus 2017

Deze vrouw liep 5 uur (!) na haar bevalling naar het altaar

Trouwen en een kind krijgen zijn behoorlijk ingrijpende levensgebeurtenissen, maar Jael Pulcipher deed beide gewoon op één dag – alsof ‘t niks is.

Ziekenhuisbed

Jael en John hadden hun huwelijk gepland op 29 juli – ruim voor Jaels uitgerekende datum (16 september). Daar had hun dochter echter geen enkele boodschap aan. Terwijl de meeste bruiden op de ochtend van de grote dag druk zijn met haar en make-up, lag Jael te puffen in een ziekenhuisbed. Niet veel later was Briar gearriveerd.

Weeënremmers

Voor Jael was de komst van Briar echter geen enkele reden om het huwelijk even uit te stellen. Toen haar vliezen braken, had het stel geregeld dat de hele ceremonie naar het gazon voor het ziekenhuis verplaatst werd. Omdat de bevalling echter veel te vroeg op gang gekomen was, werd ze met weeënremmers in het ziekenhuis gehouden. Op 29 juli – de Grote Dag – was er echter geen houden meer aan en zette de bevalling door.

Kroeg

Bevalling of niet, het koppel was vastberaden het huwelijk door te zetten. En dus klom Jael uit het ziekenhuisbed om haar liefde het ja-woord te geven in een vergaderzaal van het ziekenhuis. Terwijl John de arriverende gasten bezighield in een kroeg om de hoek, kon zijn bruid nog even uitpuffen met hun pasgeboren meisje.

Voor het ja-woord verruilde Jael haar ziekenhuishemd voor een rood jurkje dat haar zussen hadden opgepikt in een tweedehandswinkel. ‘We zijn allebei vrij makkelijke mensen en ik denk dit huwelijk stond voor hoe goed we samenwerken en dingen voor elkaar kunnen krijgen’, zegt John.

Emotioneel moment

De hele familie was zo ook meteen in staat de kleine Briar te ontmoeten. ‘Haar vasthouden tegenover al onze gasten was mijn favoriete moment’, vertelt de kersverse moeder. ‘Het was een emotioneel moment voor ons allemaal.’

De beste moeder

John heeft (terecht) ontzettend veel bewondering voor zijn vrouw. ‘Ze is echt een harde werker en ik weet zeker dat dat ook sterk naar voren komt nu ze moeder is. Ik denk dat ze de beste moeder wordt die er is. Briar zal heel gelukkig worden.’ Allemaal in koor: aawww. 

Wat je wel en niet tegen een pasbevallen vrouw moet zeggen, luistert nogal nauw. Mannen: zeg deze 12 dingen in ieder geval nooit.

Babble

Reageer op artikel:
Deze vrouw liep 5 uur (!) na haar bevalling naar het altaar
Sluiten