5 vrouwen in je omgeving om extra dankbaar voor te zijn op Internationale Vrouwendag

Het is Internationale Vrouwendag. Dé dag waarop we opkomen voor de rechten van de vrouw én fantastische, inspirerende vrouwen (denk: Malala) in het zonnetje zetten. Deze vrouwen zijn voor iedereen een inspiratiebron, maar vergeet ook de vrouwen in je eigen leven niet! We noemen…

[STAP stap=”1″]

Onze mama’s

Want mán, waar zouden we zonder haar zijn?! Ze heeft waarschijnlijk zo’n enorme rol gespeeld in wie je nu bent. Een kind opvoeden is geen makkelijke taak, daar weet je misschien inmiddels alles van. Mijn moeder was wat meer van de traditionele rolmodellen dan dat ik dat ben, toch heeft ze me zoveel levenslessen geleerd en laten zien dat je als vrouw niet onderdoet. Ze is een sterke vrouw en heeft altijd zoveel voor mij gedaan. Regelmatig hoor ik het verhaal over dat zelfs mijn kleuterjuf haar er vroeger op aansprak. Want mijn moeder wilde toch zeker niet dat ik een verwend kind werd? Het was een eyeopener voor haar (en helaas voor mij haha). Ze heeft mij de perfecte basis gegeven en daardoor is alles waar ik trots op ben, ook een beetje haar verdienste.

[STAP stap=”2″]

Die ene vrouw waar je tegenop kijkt

Pff, heel irritant en jaloersmakend is ze. Ze bereikt alles waar ze voor gaat (zo lijkt het in ieder geval) en werkt daar snoeihard voor. Ze doet het allemaal ogenschijnlijk zonder moeite en is, já hóór, ook nog eens een heel leuk mens. Jaloersmakend, maar ook een inspiratiebron. Om zelf nét een stapje meer te zetten, tóch die cursus te volgen, positiever in het leven te staan of gewoon een leukere mama te zijn.

Lees ook over deze 11 inspirerende Nederlandse moeders waar we wat van kunnen leren >

[STAP stap=”3″]

Onze zussen

Bron: Tumblr

Of zus, in mijn geval. Vroeger werd ik soms gillend gek van haar en moest ik letterlijk mijn slaapkamerdeur op slot doen, anders sleepte ze mijn hele kledingkast naar haar studentenkamertje. En terwijl ik vroeger altijd dacht dat we totaal niet op elkaar leken (zij zei altijd dat ik van de melkboer was haha), weet ik nu dat we stiekem heel veel op elkaar lijken. Inmiddels zijn we een enorme steun voor elkaar. En zij vooral voor mij als jongere zusje zijnde. Ze heeft alles waar ik doorheen ga al eens meegemaakt en voorziet me altijd van handig advies. Heb jij juist een jongere zus? Grote kans dat je dankzij haar zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Lees ook: 16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is >

[STAP stap=”4″]

Die andere moederlijke figuren in je leven

Of het nu je lieve omaatje is of die ene tante. Je hebt vast wel iemand in je leven aan wie je nu moet denken. Degene die altijd voor je klaarstaat en er is wanneer je eigen moeder dat niet kan zijn. Ze is wijs en geeft je altijd fijn advies. Degene bij wie je eens in de zoveel tijd honderduit kan vertellen en je dan met één blik het gevoel kan geven dat alles goedkomt.

[STAP stap=”5″]

Al die andere vrouwen die je op een of andere manier inspireren

Bron: Tumblr

Of dit nu Beyoncé, Angelina Jolie of minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is. Laatstgenoemde grijpt vandaag aan om aandacht te vragen voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van Boko Haram. Volgens Amnesty heeft de terreurgroep de afgelopen tijd minstens tweeduizend meisjes en vrouwen ontvoerd. Samen met scholieren, studenten en hulporganisaties loopt minister Ploumen vandaag in Den Haag een protestmars om de campagne #FutureforOurGirls te lanceren.

Het is mooi om te zien hoe deze dames (en meiden die vandaag meelopen!) allemaal vechten voor de rechten van de vrouw. (En nog zoveel vrouwen meer.) Jij bent wie je bent, mede dankzij de vrouwen om je heen. Ben op jouw beurt weer een rolmodel en inspiratie voor de vrouwen en meiden om je heen, en in het bijzonder natuurlijk je dochter!

Welke vrouwen inspireren jou? Tag ze op onze Facebook! >

‘Op een manier die eruit ziet als kinderspel geef jij ieder kind het gevoel speciaal te zijn.’ Lees Phileine’s brief: Jahoe juf >

Reageer op artikel:
5 vrouwen in je omgeving om extra dankbaar voor te zijn op Internationale Vrouwendag
Sluiten