Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 vrouwen vertellen over waarom zij aan Dry January doen

Het begrip Dry January is je waarschijnlijk niet onbekend gebleven. De maand januari geen druppel alcohol drinken, daar draait het allemaal om. Je kunt natuurlijk ook nog halverwege de maand beginnen, want minderen met alcohol is altijd een goed idee.

Deze 5 vrouwen vertellen over waarom zij aan Dry January doen en lichten hun motivatie toe. Doe er je voordeel mee!

‘Ik dronk elke dag minimaal een glas’

Amber: ‘Sommige mensen zullen denken dat een glas per dag niet veel is. In feite is het niet veel maar als je erover nadenkt is het eigenlijk bespottelijk. Alcohol brengt je namelijk niks, het is een verdovend middel met meer nadelen dan voordelen. Het enige voordeel is dat ik eerder in slaap denk te vallen. Maar mijn nachten zijn onrustiger dus wat dat betreft schiet je niks op. Ik voel me stukken beter, so far so good – dus ik zet zeker nog even door.’

‘Het is een ongezonde routine’

Pien: ‘Ik drink zonder dat ik er erg in heb. Ik drink tijdens zakelijke lunches, ik drink tijdens etentjes, ik drink met mijn vriendinnen en wanneer ik een zware dag heb gehad. Ik houd niet bij hoeveel ik drink, maar ik denk dat het bij elkaar opgeteld best veel is. Daarom is Dry January voor mij een uitkomst, ik doe het niet alleen en dat scheelt. Ik zou het iedereen aanraden om het gezamenlijk te doen, zo versla je de verleiding eerder.’

Dit zijn de 10 mythes over katers die echt niet waar zijn

‘Mijn huid kon wel een opkikker gebruiken’

Fee: ‘Veel mensen beseffen niet hoe slecht alcohol voor je huid is. Je huid droogt uit, krijgt pukkeltjes en er worden fijne lijntjes zichtbaar. Sinds ik gestopt ben met drinken zie ik een enorm verschil. De onderhuidse pukkeltjes op mijn kin zijn compleet verdwenen en de fijne lijnen bij mijn ogen zijn veel zachter. Ik ben fan van Dry January en ga proberen er nog wat maanden aan te plakken!’

‘Ik wilde 2019 zo gezond mogelijk beginnen’

Anneke: ‘Ik ben geen gezondheidsgoeroe en dat zal ik ook nooit worden, maar een aantal kleine veranderingen kunnen nooit kwaad. Ik snaai minder en daarom leek het mij een goed idee om ook de overbodige suikers in alcohol tijdelijk vaarwel te zeggen. Ik wil gewoon kijken hoe lang ik het volhoud. Als het niet lukt is het niet erg, maar als je het niet probeert weet je het nooit. En ik denk wel dat het me gaat lukken.’

‘Ik wil nuchter zijn voor mijn kind’

Eef: ‘Niet al te lang geleden ben ik bevallen van mijn eerste kindje. Zolang ik borstvoeding geef wil ik niet drinken, dus Dry January komt als geroepen. Het fijne is dat veel mensen aan deze ‘trend’ doen en dus minder gefocust op mij zijn. Vroeger kon ik er namelijk wat van, ik dronk je zo onder de tafel. Nu ik moeder ben wil ik dit laten en Dry January is een mooie eerste proef-maand hiervoor.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 5 vrouwen vertellen over waarom zij aan Dry January doen
Sluiten